Varmista, ettei suhteessasi tapahdu näitä asioita.

Onnellinen ja toimiva parisuhde tuo elämäämme valtavasti tasapainoa ja hyvinvointia, joten onnellisen parisuhteen eteen kannattaa tehdä töitä.

Päinvastoin taas huono parisuhde lisää stressiä ja uupumusta elämässämme.

Mikä sitten aiheuttaa huonon parisuhteen ja jopa suhteen loppumisen kokonaan? Syitä on toki monia, mutta usein kaikkiin suhteisiin pätevät hyvin universaalit ja yleiset ongelmat.

Seuraavat 6 asiaa ovat hyvin yleisiä asioita, jotka pilaavat suhteen kuin suhteen.

 1. Luottamuspula
  Luottamus on suhteessa kaiken perusta, ja jos sitä ei ole, ei suhteessa myöskään ole todellista läheisyyttä.
 2. Uskottomuus ja mustasukkaisuus
  Uskottomuus on niin iso asia, että siitä on suhteessa vaikea päästä yli. Vaikka uskottomuutta ei olisikaan tapahtunut, jo syytökset ja epäilykset siitä voivat tuohta suhteen.
 3. Kommunikaatiovaikeudet
  Usein syy ei ole välttämättä mikään iso ja dramaattinen, sillä usein jo kommunikaatio-ongelmat voivat laukaista sen, että läheisyys pariskunnan välillä kärsii, ja kumppaneista tulee pikemminkin toistensa kämppikset.
 4. Tasapainon puute
  Tämä ongelma seuraa usein sitä, että toinen tai kumpikin osapuoli alkaa pitää toista itsestäänselvyytenä, eikä enää panosta suhteeseen sen vaatimalla tavalla. Jos toisesta tuntuu, että häntä ei arvosteta, häntä pidetään itsestäänselvyytenä tai hän joutuu vaikkapa tekemään lähes kaikki kotityöt, on suhteen tasapaino hukassa.
 5. Yhteensopivuusongelmat
  Vaikka usein sanotaankin, että vastakohdat vetävät toisiaan puoleensa, vaatii toimiva parisuhde myös tietyn määrän yhteensopivuutta ja samoja arvoja.
 6. Henkinen ja fyysinen väkivalta
  Jos toinen tai kumpikin suhteen osapuolista käyttää fyysistä tai henkistä väkivaltaa, on suhde edennyt todella huonoon pisteeseen. Tällainen käytös voi näkyä muun muassa kunnioituksen puutteena, raivostumisena tai vaikkapa jatkuvana mykkäkouluna. Suhteen eteen pitää tehdä paljon töitä, jos ongelmat ovat edenneet tähän.

  Toivottavasti teidän suhteessanne ei esiinny näitä asioita!

  Jaa artikkeli myös ystävillesi!

  Lähde: Your Tango