Jos haluat, että ihmiset pitävät sinusta heti, kokeile näitä kikkoja!

On hyvin tärkeä asia, että sinusta pidetään, sillä esimerkiksi uralla on helpompi edetä, kun ihmiset pitävät sinusta. Toki taitosikin merkitsevät paljon, mutta on myös merkitsevää, oletko ihminen josta on helppo pitää.

Myös ihmissuhteesi etenevät paremmin, kun saat ihmiset nopeasti pitämään sinusta. Kyse on usein ensivaikutelmasta ja siitä, että saat ihmiset puolellesi nopeasti.

Mitkä sitten ovat keinoja, joilla saat ihmiset pitämään sinusta heti ensimmäisten minuuttien aikana? Kokeile seuraavia keinoja.

 1. Ole avoin sekä kehonkielelläsi että asenteellasi
  Kumpikin ominaisuus on tärkeä! Kehonkielessä on tärkeää pitää sydän avoimena, eli älä peitä sydäntäsi käsilläsi tai käsivarsillasi. Ole myös henkisesti avoin, ja osoita kiinnostusta ja innostusta toista ihmistä kohtaan.

 2. Muista katsekontakti
  Saattaa olla vaikeaa katsoa toista ihmistä suoraan silmiin, mutta pyri silti tekemään niin. Älä kuitenkaan tee niin liian intensiivisesti, sillä se saattaa säikäyttää toisen osapuolen.

 3. Hymyile
  Ole teistä ensimmäinen, joka hymyilee. Se osoittaa muille, että olet vilpitön. Erään tutkimuksen mukaan 48 % haastatelluista sanoi, että hymy on kaikkein mieleen jäävin asia ensi kohtaamiselta. Ihmisten on helpompi luottaa sinuun, kun hymyilet.

 4. Käytä nimiä
  Kun tapaat uuden ihmisen, sano hänen nimensä! Tervehdi, ja sano ääneen hänen nimensä, jos tiedät sen. Ihmiset lämpenevät sinulle, kun heidän nimensä sanotaan.

 5. Nojaa lähemmäksi
  Kun keskustelet toisen kanssa, nojaa lähemmäksi häntä. Ei tietenkään niin lähelle, että ahdistat toista, mutta kuitenkin sen verran lähelle, että hän kokee sinun pitävän häntä ensiarvoisen kiinnostavana ja sinun antavan hänelle jakamattoman huomiosi.

  Jaa artikkelit myös ystävillesi!

  Lähde: Your Tango / Kuva: Priscilla du Preez, Unsplash