Tätä ei moni halua myöntää, vaikka se olisikin totta.

Kovin moni vanhempi ei suostu myöntämään, ainakaan ääneen, että yksi heidän lapsistaan on heidän suosikkinsa, ja ylitse muiden.

Näin kuitenkin usein on, vaikka aiheesta ei oikeastaan ole lupa puhua. On usein selvää, että vanhemmilla voi olla suosikkilapsi, ja toisaalta taas yksi lapsista voi olla perheen musta lammas, jota kohdellaan eri tavalla, kuin muita.

Lapset kuitenkin usein huomaavat, että heihin suhtaudutaan ja heitä kohdellaan keskenään eri tavoin. Tämä voikin olla lapselle traumatisoiva kokemus.

Miten sitten tiedät, että sinulla on lempilapsi, vaikka et myönnä sitä edes itsellesi? Seuraavat merkit kertovat, että yksi lapsista on suosikkisi.

  1. Yksi lapsista saa säheltää muita enemmän, ja hänelle annetaan paljon enemmän asioita anteeksi, ja huonoakin käytöstä katsotaan läpi sormien.
  2. Huomaat olevasi rentoutuneempi suosikkilapsesi kanssa. Hymyilet ja naurat enemmän, etkä ole niin stressaantunut.
  3. Puhut lapsesta muiden, esimerkiksi ystävien ja opettajien, kanssa erilaisella äänensävyllä ja erilaisilla sanavalinnoilla, kuin muista lapsistasi.
  4. Vaadit lapsiltasi erilaisia asioita. Suosikkilapselta ei vaadita niin kovia suorituksia tai menestystä, kuin muilta lapsilta.
  5. Jos joku puhuu suosikkilapsista, sinusta tuntuu epämukavalta ja puolustelevalta, koska sinusta tuntuu syylliseltä, ja yrität peittää syyllisen olosi.

Kuulostaako tutulta? Jos kuulostaa, saatat suosia yhtä lapsistasi ylitse muiden.

Jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: Bundoo