Kannattaa miettiä tarkkaan, onko miehesi oikeasti valmis saamaan jälkikasvua.

Haaveiletko sinä lapsen saamisesta, ja sinulla olisi jo täysi into päällä lapsen hankkimiseen? Jos olet parisuhteessa, se ei ikävä kyllä yksin riitä, sillä kumppaninkin pitäisi olla yhtä lailla valmis vanhemmaksi.
Lapsen hankkimisesta kannattaa tietenkin kommunikoida avoimesti ja kysyä kumppanilta, onko tämä valmis näin isoon elämänmuutokseen.

Jos haluat kuitenkin pystyä tunnistamaan merkit siitä, onko miehesi todella valmis vanhemmaksi, sinun kannattaa kiinnittää huomiosi tiettyihin asioihin.

Jos huomaat miehessäsi seuraavat asiat, hän ei ole vielä valmis isäksi.

 1. Työ tulee aina ensin
  Miehesi haluaa keskittyä uraansa ja viettää pitkiä päiviä toimistolla. Työ tulee yleensä aina ensin, ja häntä on vaikeaa saada pitämään vapaapäiviä tai lomaa. Lapsen hankkimisessa tämä yhtälö ei toimi.

 2. Poikamiehen elämäntyyli
  Jos mies viettää hyvin paljon aikaa edelleen poikien kanssa viihteellä ja ulkona juhlimassa, ja hänen sunnuntainsa koostuu lähinnä krapulasta ja mäkkäriruoasta, hän tuskin on vielä valmis hankkimaan lasta.

 3. Tulevaisuuden suunnitelmat
  Jos hän haaveilee vaikkapa maailmanympärimatkasta, reppureissusta Aasiaan tai suunnitelmat yksinkertaisesti muuttuvat jatkuvasti, ei mies ole vielä valmis tekemään elämässään tilaa lapselle.

 4. Ehkäisypaniikki
  Huolehditte ehkäisystä, mutta vahingon sattuessa miehesi on aivan paniikissa, sillä vahinkoraskaus olisi hänelle maailmanloppu.

 5. Muiden lapset
  Miehesi ei ole kiinnostunut hieromaan tuttavuutta ystävien tai tuttavien lasten kanssa, eikä häntä kiinnosta edes keskustella lapsiin liittyvistä aiheista. Jos lapsia on paikalla, hän pyrkii lähinnä välttämään niitä.

  Jos miehesi tekee näitä asioita, hän ei ole todellakaan valmis vanhemmaksi!

  Jaa artikkeli myös ystävillesi!

  Lähde: Wunderweib