Seuraavat kahvinjuontitavat eivät tee sinulle hyvää, vaan saavat sinut vanhenemaan normaalia nopeammin.

Lähes jokainen suomalainen aloittaa aamunsa kupilla kahvia, joten sinullakin on aamuisin todennäköisesti kahvinkeitin porisemassa. Vaikka kahvi onkin kansainvälisesti erittäin suosittu juoma varsinkin aamuisin, olemme me suomalaiset eniten kahvia kuluttavien kansojen joukossa.

Vaikka kahvi ei välttämättä ole epäterveellistä, on olemassa muutamia huonoja kahvitapoja, jotka voivat nopeuttaa ikääntymistäsi. Kahvia vois oikeilla, mutta myös väärillä tavoilla.

Jos juot kahvia seuraavalla 5 tavalla, et tee sillä itsellesi ja kehollesi palvelusta.

 1. Kahvi aamiaisen sijaan
  Monet sanovat, että aamiainen on päivän tärkein ateria, joten sen korvaaminen kahvilla ei tietenkään voi olla hyväksi terveydelle. Useiden tutkimusten mukaan aamiaisen väliin jättäminen ja pelkkä kahvin juominen voi johtaa myös vakaviin terveysongelmiin. Aamiaisen väliin jättäminen aiheutti muun muassa kognitiivisia ongelmia, jotka normaalisti ilmenisivät vasta vanhemmalla iällä.

 2. Sokeri kahvissa
  On hyvin suuri ero siinä, juotko kahvisi mustana, vai lisäätkö siihen erilaisia lisukkeita, kuten maitoa, kermaa tai sokeria. Kaikkein pahin lisukkeista on sokeri, sillä se saa kehossa aikaan paljon negatiivisia asioita, kuten verensokerin nousua, tulehdusta ja muita ongelmia. Sokerin käyttö saa myös ihosi vanhenemaan nopeammin.

 3. Kahvia veden sijaan
  Jos korvaat kaiken veden juonnin kahvilla, on se resepti moneen ongelmaan, kuten ihon vanhenemiseen, energiatasojen laskuun ja esimerkiksi nivelvaivoihin. Juo siis aina myös lasillinen vettä jokaista kahvikupillista kohtaan.

 4. Kahvia pitkin päivää ja yötä
  Kahvi kannattaa juoda aamuisin tai kenties vielä aikaisin iltapäivästä, mutta ei enää illalla. Kahvi on stimulantti, joka tekee unestasi huonompaa. Laadukkaan unen puute puolestaan aiheuttaa nopeampaa vanhenemista kehollesi ja mielellesi.

 5. Makeutusaineet
  Moni ajattelee, että makeutusaineet ovat todella hyvä ratkaisu sokerin sijaan. Näin ei kuitenkaan missään nimessä ole, sillä niillä on huonoja vaikutuksia pitkän aikavälin terveyteesi, ja ne myös saavat kehosi ikääntymään nopeammin.

  Kannattaakin siis juoda kahvi aamuisin aamiaisen kera, ilman sokeria ja muistaa juoda tarpeeksi myös vettä päivän aikana!

Jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: Eat This, Not That