Hyvin pienet ja helpot asiat luovat kasvojesi iholle upean hehkun.

Vaikka monista ihonhoitotuotteiden mainoksista sellaisen kuvan saakin, ei hehkuva iho tarvitse taakseen mitään salatiedettä.

Toki laadukkaat hoitotuotteet, kuten erilaiset seerumit ja voiteet voivat auttaa ihonhoidossa, mutta loppujen lopuksi tärkeimmät keinot ovat arkisia valintoja ja elämätapoja.

Jos sinusta tuntuu, että ihosi on samea ja eloton, kannattaa sinun panostaa seuraaviin arkisiin rutiineihin ja elämäntapoihin.

 1. Uni
  Riittävä ja laadukas uni on yksi merkittävimmistä asioista, joka saa ihomme hehkumaan. Nukkuessamme kasvojen ihon verenkierto nimittäin kiihtyy, ja tuloksena on hehkuva ja kuulas iho. Seitsemän tunnin yöunet ovat riittävät tämän tuloksen saavuttamiseen.

 2. Terveellinen ravinto
  Ihon kunto ei riipu pelkästään siitä, mitä teemme ulkoisesti, vaan myös siitä, miten ravitsemme kehoamme sisäisesti. Vältä esimerkiksi rasvaisia ja suolaisia ruokia, sillä ne aiheuttavat helposti finnejä ja ihon kuivumista. Muista myös juoda riittävästi vettä.

 3. Talvinen auringonpaiste
  Moni ajattelee, että koska talvella on kylmä, ei auringonpaiste ole niin haitallinen kuin kesällä, varsinkin kun auringonpaiste meillä Suomessa on talvisin melko vaatimatonta. Siitä huolimatta myös talvinen auringonpaiste on haitallista ja vanhentaa ihoa. Jos siis lähdet ulkoilemaan, kannattaa lisätä kasvoille tuotetta, jossa on suojakerroin.

 4. Stressin välttäminen
  Stressin välttäminen on tietysti helpommin sanottu kuin tehty, mutta tee parhaasi, ja pyri löytämään keinoja rentoutua myös arjen kiireiden keskellä. Stressi nimittäin ei tee ihollesi hyvää, vaan vanhentaa sitä ennenaikaisesti.

 5. Antioksidantteja
  Veden juomisen lisäksi kannattaa sisällyttää arkeen myös vihreä tee, sillä juomalla sitä saat ihosi kaipaamia antioksidantteja, jotka vähentävät tulehdusta ja ihon punaisuutta. Juo kupillinen teetä heti herättyäsi tai vaikkapa juuri ennen kuin menet nukkumaan!

  Jaa artikkeli myös ystävillesi!

  Lähde: All Women’s Talk