Näiden seuraavien asioiden kanssa kannattaa olla valppaana, sillä ne voivat osoittautua tuhoisaksi parisuhteellesi.

Onko sinulla tai kumppanillasi tapana tehdä seuraavia asioita? Ei todellakaan kannattaisi, sillä näistä ei suhteen kannalta hyvää seuraa!

 1. Myöhästelet
  Älä myöhästele, jos kumppanisi odottaa sinua tai olet luvannut tulla kotiin tiettyyn aikaan. Aikasi on arvokkainta, mitä voit kumppanillesi antaa, eikä kukaan tunne oloaan hyväksi, jos saat hänet tuntemaan itsensä vähemmän tärkeäksi kuin ne asiat, joiden vuoksi myöhästyt.

 2. Nuuskit ja olet epäluuloinen
  Haluat aina tietää, mitä kumppanisi tekee ja nuuskit esimerkiksi tietokoneen hakuhistoriaa tai hänen puhelintaan. Saatat toiminnallasi pilata ihaniakin yllätyksiä, joita hän on suunnitellut sinua varten. Romantiikka kaipaa sitä, että teillä kummallakin on omaa tilaa ja saatte pitää pieniä salaisuuksia toisiltanne.

 3. Olet poissa liikaa
  Kummallakin saa toki olla omaa tilaa, mutta jos otat tavaksesi olla liian pitkiä aikoja poissa, voi kumppanisi tottua siihen, ettet enää ole ikinä paikalla, ja alkaakin viihtyä paremmin yksin.

 4. Et muista tärkeitä päiviä
  Joillakin ihmisillä on huonompi muisti kuin toisilla, mutta jos tiedät, että muistisi ei ole parhaasta päästä, kirjoita nyt ihmeessä syntymäpäivät, vuosipäivät ynnä muut tärkeät päivät itsellesi puhelimen kalenteriin! Jos unohtelet jatkuvasti hänelle tärkeitä päiviä ja yhteisiä merkkipaaluja, näytät ettet oikeastaan kauheasti välitä.

 5. Ostat persoonattomia lahjoja
  Jos annat hänelle lahjaksi leikkuulaudan ja veitsen, tai vaikkapa silitysraudan, olet ansainnut sen, että ne heitetään sinua päin, mahdollisesti terä edellä. Lahjan ei tarvitse olla kallis, mutta sen pitää kuvastaa sitä, mitä tunnet kumppaniasi kohtaan ja sitä, että osoitat lahjalla tuntevasi hänet hyvin. Persoonaton lahja on kuin märkä rätti vasten kasvoja, eikä ole juuri sen parempi kuin että unohtaisit lahjan kokonaan.

Jaa artikkeli myös seurusteleville ystävillesi!

Lähde: Bonobology / Kuva: Vera Arsic, Pexels