Painonpudottaminen voi olla uuvuttavaa ja stressaavaa, varsinkin jos tuloksia ei meinaa tulla.

Jotta paino putoaisi halutun verran, vie se paljon aikaa. Ja jos se ei tunnu putoavan, saattaa se johtua joidenkin virheiden tekemisestä. Niitä voi tehdä helpostikin täysin huomaamattaan. Onneksi niiden korjaaminen on helppoa.

Älä tee näitä virheitä, kun haluat laihtua

1. Aterioiden väliin jättäminen

Laihduttaessakin on syötävä ja sitä pitää tehdä säännöllisesti, jotta keho ei väsy. Jos jättää aterioita väliin, ei keho saa tarvitsemiaan tärkeitä vitamiineja ja terveellisiä ruokia, jolloin ei ole mahdollista laihtua terveellisesti. Vaikka se, että jättäisi jonkin päivän ruuista syömättä, voi tuntua laihtumisen kannalta hyvältä idealta, sitä se ei ole. Silloin taitaa vain syödä yhdellä kerralla liikaa. Painon pitää pudota vähitellen, terveellisellä tavalla ja johdonmukaisesti, jolloin jo karistetut kilot eivät tule takaisin.

2. Kalorien liiallinen vähentäminen

Kaloreita toki pitää saada vähemmän, mutta pitää varoa, että niitä ei saa liian vähän. Jos niitä saa liian vähän, aineenvaihdunta hidastuu, jolloin painokin laskee hitaammin.

3. Luovuttaminen heti kun ei näy tuloksia

Kaikista paras keinoa laihtua ja pysyä ihannepainossa, on sellainen, jossa paino putoaa hitaasti ja tasaisesti. Jos jossakin vaiheessa tuntuu siltä, että paino ei putoa, ei kannata antaa periksi. Kyse saattaa olla vain siitä, että keho vaatii aikaa sopeutuakseen laihduttamiseen. Paino alkaa todennäköisesti taas laskemaan, joten pyyhettä ei kannata heittää kehään.

Kun haluaa laihtua, pitää asennoitua siihen, että se ei tapahdu hetkessä eikä sitä kannata tehdä epäterveellisten elintapojen kautta.

Lähde: Shefinds