Useimmat ihmiset eivät muista näkemiään unia heräämisen jälkeen, mutta silloin tällöin kiihkeä ja vauhdikas uneksiminen voi jäädä kirkkaana mieleen, ja erityisesti seksiunet ja niiden tapahtumat saattavat jäädä pitkäksikin aikaa mietityttämään.

On tärkeää muistaa, että seksiunien näkeminen on täysin luonnollista ja normaalia, vaikka olisikin onnellisessa parisuhteessa. Lisäksi seksiunen näkeminen jostain tietystä ihmisestä ei tarkoita sitä, että haluaisit oikeasti harrastaa seksiä hänen kanssaan, vaan kyse saattaa olla enemmänkin siitä, että ihailet kyseistä ihmistä tai olet muuten kiinnostunut hänestä.

Jos kuitenkin ihmettelet mitä näkemäsi seksiuni voi tarkoittaa, jatka lukemista:

Seksi työkaverin kanssa

Jos olet nähnyt seksiunta työkaveristasi tiedät, että seuraava työpäivä saattaa tuntua hieman kiusalliselta. Toki uneksiminen viehättävästä työkaverista ei ole unista pahin, mutta mitäs sitten kun unen kohde on se epämiellyttävä henkilö johon et haluaisi koskea edes pitkällä kepillä? Ei hätää. Tuhma unesi luultavasti johtuu siitä, että olet ollut yhteyksissä kyseiseen työkaveriin jollakin tavalla.

On myös mahdollista, että työkaverillasi on jotain ominaisuuksia joita haluaisit itsessäsi kehittää, kuten hyvä paineensietokyky, itsevarmuus tai hyvät johtamistaidot.

Seksi eksän kanssa

Älä hermostu jos näet seksiunta eksästäsi. Tämä selitys voi auttaa ymmärtämään mistä kyseinen uneksiminen voi johtua.

Seksiunet eksistä, erityisesti ”ensirakkaudesta” saattavat ilmaantua silloin tällöin. Ne eivät yleensä tarkoita sitä, että kaipaat kyseistä ihmistä vaan enemmänkin niitä tunteita joita seurustelu tuo. Jännitys, intohimo, perhoset vatsassa – nämä kaikki ovat muistoja, jotka nousevat pintaan kun ihminen tuntee itsensä yksinäiseksi, tai hieman tylsistyneeksi vaikka olisikin toimivassa parisuhteessa.

Jos näet toistuvasti unia eksästä joka on särkenyt sydämesi, se voi olla melko selkeä viesti siitä, että pidät vieläkin kiinni hajonneesta parisuhteesta. Joidenkin psykologien mukaan, kyseiset unet loppuvat sitten kun ihminen hyväksyy ja päästää irti menneestä parisuhteesta.

Seksi pomon kanssa

Seksi pomon kanssa yleensä viestii tietyistä ominaisuuksista, joita ihailet ja joista hyötyisit myös itse. Auktoriteetti, vahvuus, päätöksenteko – ovat juurikin niitä ominaisuuksia, joista tunnistaa hyvän esimiehen ja johtajan. Oletko tilanteessa, jossa sinun pitäisi ottaa rohkeammin johtajan rooli esimerkiksi perheessänne tai työpaikalla? Tai ehkä sinun pitäisi karsia elämästäsi tiettyjä asioita, tapoja tai haitallisia suhteita jotka vaativat luonteen lujuutta ja johtajan ominaisuuksia.

Näitä asioita kannattaa kysyä itseltään kyseisten seksiunien ilmestyessä. Ne voivat olla merkityksellisempiä kuin ajatellaan.

Seksi tuntemattoman ihmisen kanssa

Tämä on ehka yksi mielenkiintoisimmista ja yleisimmistä seksiunista. Moni saattaa miettiä tarkoittaako uni sitä, että nurkan takana odottaa joku uusi rakastaja? Vaikka se saattaisikin olla hienoa, kyseessä ei ole enneuni. Alitajunnallamme on erikoinen, mutta hieno tapa näyttää eri puolia itsestämme. Näin saamme arvokasta tietoa, joka auttaa ymmärtämään uusia asioita omasta luonteesta ja seksuaalisuudesta.

Mysteerirakastaja unessasi yleensä kuvastaa olemustasi vastakkaisen sukupuolen roolissa. Tuntematon henkilö saattaa olla hyvinkin puoleensavetävä unessa, mikä puolestaan tarkoittaa sitä, että olet ihastunut ominaisuuksiin jotka ovat jo osa sinua.

Seksiunet, kuten muutkin unet, ovat osa alitajuntaa, joka luultavasti yrittää viestiä sinulle jotain tärkeää.

Lähde: popsugar.com