Näitä asioita ei tosin kenenkään kannattaisi laittaa lähellekään genitaalejaan.

Vagina on ruumiinosa, josta moni nainen stressaa ja huolehtii. Toimiiko se normaalisti ja näyttääkö se samalta kuin muilla, vai onko omassa vaginassa jokin pielessä? Moni ei myöskään luota siihen, että vagina kyllä osaa puhdistaa itse itsensä, vaan yrittää pestä genitaalejaan turhilla tai jopa haitallilla aineilla.

Seuraavat omituiset asiat kuuluvat niihin, joita naiset ovat laittaneet vapaaehtoisesti vaginaansa. Huh!

 1. Vicks VapoRub -voide
  Jos olet käyttänyt tätä voidetta flunssaisena, tiedät, kuinka tujua tavaraa se on! Vaikka tämä voide avaakin tukkoisen nenän, ei sitä pitäisi laittaa lähellekään vaginaa, ellet satu nauttimaan tuskaisesta ja polttavasta tunteesta alapäässäsi. Osa naisista väittää, että voide auttaa pitämään vaginan puhtaana ja ehkäisee myös hiivatulehdusta, mutta tässä väitteessä ei ole totuuden hiventäkään mukana.

 2. Etikka
  Osa naisista uskoo, että kylpemällä etikassa tai suihkimalla sitä vaginaan, voit onnistua tiukentamaan alapäätäsi. Tämä väite on kuitenkin pelkkää huuhaata, ja etikka kannattaakin käyttää mieluiten ruuanlaittoon tai pyykkäämiseen.

 3. Glitter
  Glitter saattaa olla hauska elementti isoissa juhlissa tai vaikkapa gaalassa, mutta kuka ihme haluaisi glitteriä vaginaansa? Vaikka tämä kuulostaakin täysin kaistapäiseltä, on joku todella keksinyt tuotteen nimeltä ”Glitter-pommi vaginalle”. Tuote tulee ohjeiden mukaan asettaa vaginaan tunti ennen yhdyntää, jolloin yhdynnän aikana vaginasta vapautuu karkin tuoksuista glitteriä. Oletko koskaan kuullut mitään kamalampaa?

 4. Fööni
  Joku neropatti on keksinyt, että föönaaminen auttaa tuhoamaan bakteereja seksin jälkeen, joten vagina tulisi föönata aktin loputtua. Tämä on kuitenkin täysin turhaa, ja pahimmillaan vaan aiheuttaa sinulle palovamman.

 5. Ampiaispesä
  Vuonna 2017 syntyi ”loistava” idea vaginan tiukentamiseen: ampiaispesän tunkeminen alapäähän. Ampiaiset ovat pureskelleet sylkensä avulla puuta kasaan, ja lopputulos muistuttaa paljon paperia. Käytännössä alapäästään tiukemman haluavat naiset ovat siis tunkeneet ampiaispesän vaginaansa, vaikka lopputulos onkin todennäköisimmin tulehdus, eikä tiukentuminen.

 6. Hedelmät ja vihannekset
  Oletko joskus halunnut testata, voisiko vaikkapa kurkun, porkkanan tai banaanin kanssa pitää omaa hauskaa? Tai miksei vaikkapa emojinakin suosituksi nousseen munakoison kera? Vaikka näin tapahtuukin yllättävän usein, gynekologi varoittaa, että erilaiset hedelmät ja vihannekset aiheuttavat todennäköisesti tulehduksen ja vahingoittavat vaginasi herkkää limakalvoa. Kannattaa siis jättää kurkut salaattiin ja banaanit mieluummin suun kautta nautittaviksi.


  Jaa artikkeli myös ystävillesi!

  Lähde: A Science Enthusiast / Kuva: Deon Black, Unsplash