Näitä juttuja ei kannata sanoa naiselle, joka ei halua lapsia

… Koska useimmiten se ei ole vain ”elämänvaihe”.

Toiset naiset tietävät jo hyvin nuorina, etteivät koskaan halua lapsia. Kun nainen kertoo, ettei halua lapsia, hänen uskotaan muuttavan vielä mielensä. Monille lapsettomuus ei kuitenkaan ole elämänvaihe, vaan elämän valinta. Toimittaja Nicole Rubersburg  laati Marie Clairelle listan asioista, joita ei kannata sanoa naiselle, jotka ovat kertoneet elävänsä vapaaehtoisesti lapsettomana.

Näitä juttuja ei kannata sanoa naiselle, joka ei halua lapsia:

1. ”Tulet muuttamaan mielesi.”

Muutan mieleni asioista kuten haluanko lähteä eksoottiselle lomalle vai ostaa yhdennentoista parin leopardiprintti-korkokenkiä. En muuta mieltäni asioista kuten ihmisen luominen maailman ja siitä huolehtiminen loppuelämän ajan.

2. ”Mutta kuka pitää sinusta huolen, kun olet vanha?”

Ne samat hoitajat kuten sinustakin vanhainkodissa, jonne lapsesi dumppaavat sinut.

3. ”Etkö halua jättää perintöä?”

Kyllä ja sen voi tehdä muutenkin, kuin jättämällä geneettisen perinnön.

4. ”Mutta lapsen syntymä on ihme!”

Miljardit ihmiset ovat onnistuneet tekemään tämän ihmeen tuhansien vuosien ajan. Yleensä ihmeeksi kutsutaan asioita, jotka ovat hieman harvinaisempia. Tilanne, josta valtaosa ihmisistä saa alkunsa, ei ole ihme.

5. ”Et voi koskaan tietää mitä todellinen rakkaus on, ennen kuin pitelet omaa lastasi käsivarsillasi.”

Tämäpä on kiva tieto kaikille perheenjäsenille, ystäville ja kumppaneille joita olen sanonut rakastavani. Sori tyypit, se kaikki olikin huijausta!

6. ”Mutta lapset tuovat niin paljon iloa elämään!”

No siltähän se vaikuttaa, kun on kuullut lukemattomien äitien aloittavan lauseensa: ”Älä käsitä minua väärin, rakastan kyllä lapsiani, mutta…”  Varmasti äidin ja lapsen välinen suhde tuottaa paljon iloa. Ilo ei kuitenkaan ole yksiselitteinen asia. Tiedätkö mikä tuottaa minulle iloa? Kotonani vallitseva hiljaisuuden ääni, joka johtuu siitä, ettei minulla ole lapsia.

7. ”Lapsien saaminen muuttaa elämän!”

Varmasti muuttaa! Mutta kuka on sanonut, että se muuttaa elämän hyvällä tavalla? Kodin palaminen kivijalkaan astikin muuttaa elämän, mutta en ole silti lähtemässä ostamaan helposti syttyviä nesteitä.

8. ”Haluat kyllä lapsen kun huomaat, että biologinen kellosi tikittää.”

Ilmeisesti biologinen kelloni on rikki, koska kuulen edelleenkin jotain piipitystä, vaikka paras mahdollinen lisääntymisaika onkin jo ohitettu kohdallani.

9. ”Mutta lapsesi rakastaa sinua ehdoitta!”

Ei. Koira rakastaa minua ehdoitta. Lapsi rakastaa minua ehdoitta, kunnes täyttää 12, jolloin hänestä tulee hormonimyllerryksessä kiereskelevä, rahaa imevä sosiopaatti.

10. ”Miksi ei?”

Aika. Raha. Energia. Vapaus. Kovien äänien fobia. Jatkanko?

Lähde: Marie Claire