On olemassa selkeitä varoitusmerkkejä, joihin kaikkien pitäisi kiinnittää huomiota.

Kun parisuhde on jatkunut pitkään, on helppo ummistaa silmänsä joitain häiritseviltä ja ehkä jopa huolestuttavilta merkeiltä. Ehkä kumppanisi ei enää huomioikaan sinua kuten ennen, tai ehkä hän ei enää siivoa jälkiään, tai ei enää vaivaudu pitämään itsestään ja ulkomuodostaan huolta.

Kaikki tämänkaltaiset merkit eivät onneksi ole sellaisia varoitusmerkkejä, joista täytyisi huolestua. Sellaisiakin varoitusmerkkejä kuitenkin löytyy, ja ikävä kyllä me jätämme luonnostaan ne usein täysin huomiotta, vaikka niin ei pitäisikään käydä.

Parisuhdeasiantuntijat ja pariterapeutit paljastavatkin nyt, mitkä viisi varoitusmerkkiä meidän jokaisen pitäisi huomata, ja kenties jopa lopettaa paisuhde niiden vuoksi.

 1. Toinen tai kumpikin jättää huomiotta toisen halun lähentyä
  Kun pariskunnan toinen osapuoli ilmaisee huomion tarvetta, tai halun saada läheisyyttä, voi toinen osapuoli joko vastata siihen, tai jättää pyynnön huomiotta. Toinen saattaa joko yksinkertaisesti jättää pyynnön tarkoituksella huomiotta, tai hän ei edes huomaa, että toinen osapuoli kaipaa huomiota ja läheisyyttä. Kumpikin vaihtoehto tosin merkitsee, että suhteenne ei voi kovin hyvin.

 2. Ette koskaan riitele
  Tietenkään ei ole hyväksyttävää huutaa kumppanilleen tai haukkua kumppania, mutta ei myöskään missään nimessä ole hyvä merkki, jos pariskunta ei koskaan riitele tai heillä ei ole erimielisyyksiä. Jos kumppanille ei pysty ilmaisemaan olevansa eri mieltä, tai jos toisesta tuntuu, ettei suhde kestä riitoja, on tämä ehdottomasti suuri varoitusmerkki.

 3. Uskot, ettei kumppanisi tekisi jotain
  Saatat pitää itsestään selvänä, ettei kumppanisi ikinä hyppäisi laskuvarjohyppyä tai aloittaisi tanssiharrastusta, mutta saatat myös olettaa, ettei kumppanisi ikinä pettäisi sinua, tai lopettaisi parisuhdettanne. Se, että pidät näitä asioita itsestäänselvyytenä, on kuitenkin huono asia, sillä se saattaa tarkoittaa, että et ymmärrä, että kumppanisi on monimutkainen kokonaisuus.

 4. Sinulla on epäilyksiä, joita et kuitenkaan sano ääneen
  Onko sinulla takaraivossasi ajatus, että kumppanisi ei ole se oikea? Tämä ajatus on yleensä selkeä varoitusmerkki, että suhteellanne ei ole tulevaisuutta.

 5. Teillä ei ole katsekontaktia
  Tuntuuko sinusta, ettette ole viime aikoina lainkaan katsoneet toisianne silmiin? Ihmiset yleensä katsovat toisiaan silmiin, jos he tuntevat läheisyyttä tai intohimoa toista kohtaan. Jos katsekontaktia ei ole, on se selkeä varoitusmerkki.

  Kuulostiko jokin näistä tutulta? Se ei lupaa hyvä suhteellenne.

  Jaa artikkeli myös ystävillesi!

  Lähde: Best Life / Kuva: Cottonbro, Pexels