Seuraavat asiat voivat hankaloittaa matkaasi huomattavasti.

Pakkaaminen voi olla monelle matkailijalle ikävin ja stressaavin asia koko matkassa. Sen lisäksi, että pakkaaminen vie paljon aikaa, on stressaavaa ja melko todennäköisesti unohdat aina jotain tärkeää, on pakkaamisessa olemassa myös riski, että pakkaat tietämättäsi mukaan jotain, mikä tekee matkustamisestasi huomattavasti ikävämpää.

Seuraavia asioita ei todellakaan kannattaisi ottaa mukaan lennolle.

 1. Nesteitä sisältävät pullot, jotka voivat avautua
  Matkalaukkuun ei ikinä saisi pakata vaikkapa kosmetiikkaa, joka on pulloissa, joissa on saranoiden varassa olevan kiinni painettava korkki. Lentokoneessa on nimittäin korkeampi ilmanpaine kuin maan pinnalla, ja pelkkä paine saattaa poksauttaa kiinni painettavan korkin auki ja tyhjentää shampoosi, hoitoaineesi, kasvovetesi ja kosteusvoiteesi vaatteidesi sekaan. Valitse aina pulloja, joissa on ruuvattava korkki!
 2. Niskatyynyt
  Niskatyyny voi toki auttaa lennolla saamaan unta, mutta muutaman tunnin unen takia ei kannata ottaa tätä tilasyöppöä mukaan lennolle. Ota mieluummin mukaasi muhkea neule tai takki, jota vasten voit nukkua.
 3. Jotkin lääkkeet
  Ensinnäkin: tärkeät reseptilääkkeet pitäisi aina pakata käsimatkatavaroihin, sillä on aivan liian iso riski, että tärkeät lääkkeesi katoavat, koska ruumalaukkusi ei saavu samaan määränpäähän kuin sinä itse. Eräät lääkkeet, kuten vaikkapa ADHD-lääkkeet saattavat kuitenkin olla laittomia kohdemaassa, joten kannattaa aina tarkistaa, että lääkkeet ovat alkuperäisissä pakkauksissaan ja sinulla on mukana alkuperäinen resepti.
 4. Metalliset asusteet
  Vyöt ja erilaiset korut voivat hidastaa turvatarkastustasi huomattavasti. Kannattaa siis mietti jo kotona, miten kannattaa pukeutua mahdollisimman metallittomasti.
 5. Hiustenkuivain
  Kuivaimesta ei sinänsä ole mitään muuta haittaa matkallesi, mutta tilaa se vie todella paljon siihen nähden, että se on todennäköisesti aivan turha. Suurimmassa osassa hotelleista on kyllä hiustenkuivain huoneessa. Tätä tilasyöppöä on siis aivan turha pakata mukaan vain varmuuden vuoksi.

Jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: Best Life / Kuva: Arnel Hasanovic, Unsplash