Naisten jääkiekossa taistellaan mitaleista elokuun lopussa.

Naisten jääkiekon MM-kisat alkavat perjantaina 20. elokuuta Calgaryssa, Kanadassa. Suomen Naisleijonat kohtaavat heti ensimmäisenä päivänä kanadalaiset kisaemännät kello 01 Suomen aikaa alkavassa ottelussa.

Naisleijonat lähtevät kirkastamaan vuoden 2019 Espoon kotikisojen hopeamitaleja. Koronan vuoksi vuoden 2020 MM-kisat jäivät kokonaan pelaamatta ja tämän vuoden kisat siirtyivät toukokuusta elokuun loppuun.

”Hienot kokemukset takana Espoosta, mutta nyt on uusi joukkue ja uusi turnaus. Lähdetään taistelemaan kynsin ja hampain mitaleista”, Naisleijonien kapteeni Jenni Hiirikoski kommentoi elokuun alussa MM-kisojen kynnyksellä.

Naisleijoniin on saatu uutta verta, kun joukkueesta arvokisojen ensikertalaisia ovat puolustajat Aino Karppinen ja Sini Karjalainen sekä hyökkääjät Julia Liikala, Matilda Nilsson, Jenniina Nylund, Sofianna Sundelin, Emilia Vesa ja Sanni Vanhanen. Kokenutta kaartiakin on mukana, kuten kapteeni Hiirikoski, varakapteenit Michelle Karvinen ja Petra Nieminen sekä ringettekaukaloistakin tuttu Susanna Tapani.

Maalivahti Noora Räty ei ole mukana Kanadan kisoissa työesteiden vuoksi, mutta maalivahtikolmikossa on mukana toinen kokenut kassari, Meeri Räisänen. Ykkösveskan paikasta taistelevat myös Jenna Silvonen ja Anni Keisala.

Näin MM-kisat pelataan

MM-kisoissa on mukana yhteensä kymmenen maata, jotka on jaettu kahteen lohkoon. Naisleijonien kanssa samassa A-lohkossa ovat myös Kanada, Sveitsi, venäläispelaajien joukkue, joka pelaa Venäjän olympiakomitean tunnuksin (ROC), sekä hallitseva mestari Yhdysvallat, kun taas B-lohkossa ovat Japani, Saksa, Tanska, Tsekki ja Unkari.

28. elokuuta pelattaviin puolivälieriin etenevät kaikki A-lohkon viisi maata sekä B-lohkosta kolme parasta joukkuetta. Puolivälieristä voittajat jatkavat välieriin, jotka pelataan 30. elokuuta, ja MM-mitalien kohtalo ratkotaan elokuun viimeisenä päivänä.

Suomen otteluohjelma alkolohkossa näyttää tältä:

 • Kanada-Suomi lauantaina 21.8. kello 01:00
 • Suomi-USA maanantaina 23.8. kello 04:30
 • ROC-Suomi keskiviikkona 25.8. kello 21
 • Suomi-Sveitsi torstaina 26.8. kello 21

Alkulohkon jälkeen pelataan seuraavasti:

 • Puolivälierät
  Puolivälierä 1 lauantaina 28.8. kello 19
  Puolivälierä 2 lauantaina 28.8. kello 22:30
  Puolivälierä 3 sunnuntaina 29.8. kello 02
  Puolivälierä 4 sunnuntaina 29.8. kello 05:30
 • Välierät
  Välierä 1 maanantaina 30.8. kello 22
  Välierä 2 tiistaina 31.8. kello 02
 • Mitaliottelut
  Pronssiottelu tiistaina 31.8. kello 22:30
  Loppuottelu keskiviikkona 01.09. kello 02:30

Kaikki Suomen ottelut sekä välierät ja mitalipelit näytetään televisiossa TV5-kanavalla ja puolivälierät sekä muiden maiden otteluita on katsottavissa Discovery+-palvelussa. Lisätietoa tv-lähetyksistä löydät täältä.

Suomen Naisleijonat MM-kisoissa 2021:

Maalivahdit:
1 Keisala Anni
18 Räisänen Meeri
31 Silvonen Jenna

Puolustajat:
4 Lindstedt Rosa
5 Karppinen Aino
6 Hiirikoski Jenni (kapteeni, ’C’)
8 Viitasuo Ella
9 Laitinen Nelli
15 Tuominen Minnamari
21 Karjalainen Sini
88 Savolainen Ronja

Hyökkääjät:
10 Holopainen Elisa
12 Vanhanen Sanni
16 Nieminen Petra (varakapteeni, ’A’)
20 Nilsson Matilda
22 Vesa Emilia
23 Hakala Sanni
24 Vainikka Viivi
25 Nylund Jenniina
26 Sundelin Sofianna
27 Liikala Julia
33 Karvinen Michelle (varakapteeni, ’A’)
40 Tulus Noora
61 Niskanen Tanja
77 Tapani Susanna
Joukkueen päävalmentajana on Pasi Mustonen

Lisätietoa Naisleijonista ja kisoista löydät täältä, kun taas kisojen viralliset sivut löydät täältä. Voit seurata Naisleijonien MM-kisojen kulkua myös Leijonien ja Suomen jääkiekkoliiton virallisella Instagram-sivulla täällä.