Uskottomuus on yleinen syy, miksi parisuhteet kaatuvat.

Kun kumppanin uskottomuus tulee ilmi, ei se koskaan ole helppo uutinen sulatettavaksi. Iso osa ihmisistä kuitenkin mieluummin haluaa tietää totuuden kumppanin salaisista touhuista kuin pysyä pimennossa.

Jos kumppanin uskottomuudesta on herännyt epäilys, yrittävät ihmiset usein saada selville, ovatko epäilyt turhia vai ei. Ennen saatettiin kääntyä enemmän jopa yksityisetsivien puoleen, mutta nykyisin pettäjän voi käräyttää itsekin.

”Tilanne on muuttunut merkittävästi ja teknologia on 100-prosenttisesti syy siihen”, pitkän uran yksityisetsivänä tehnyt Tom Martin kertoi The Independentille.

Martinin mukaan pettämisestä kielivät merkit eivät ole muuttuneet mihinkään, mutta pettäjä on helpompi saada kiinni esimerkiksi hänen puhelimensa avulla. Martin totesi, että ihmiset saavat itse kiinni pettävän kumppanin, kun ovat nähneet hänen hiiviskelevän puhumaan myöhäistä puhelua tai piilottelevan puhelimeensa tulevia viestejä.

Yksityisetsivä kuitenkin varoittaa olemaan panikoimatta tällaisissa tilanteissa tai olemaan tekemättä hätäisiä johtopäätöksiä. Martinin mukaan se voi vaarantaa merkityksellisen suhteen perusteettomien epäilyjen ja ahdistuksen takia.

Paljastavat merkit

Martinin mukaan pettäjät noudattavat aina samaa kaavaa. Nähtyään niin paljon identtisiä merkkejä uransa aikana Martin teki urastaan kirjan, jossa hän myös listasi 20 ilmeisintä merkkiä, jotka voivat viitata uskottomuuteen.

Yksityisetsivä kertoi The Independentille, että yleisimpiä ja ilmeisimpiä merkkejä ovat esimerkiksi kumppanin pidentyneet työpäivät, työmatkat, vähentynyt seksin määrä tai kumppani on puolustautuva. Uusi saliharrastus tai uudet vaatteet voivat myös olla merkki siitä, että kumppani yrittää olla parempi versio itsestään – mahdollisesti jotakuta muuta varten.

Martinin mukaan yksi tai kaksi merkkiä ei vielä välttämättä tarkoita, että kumppani on uskoton, sillä jokaisessa suhteessa tapahtuu muutoksia. Jos kuitenkin useampi merkeistä kuulostaa tutulta, voi sinulla olla ongelma suhteesi kannalta.

Suomensimme Martinin listaamat yleiset merkit alle:

 1. Muuttuvat tavat
 2. Lähtee kotoa aikaisin ja palaa myöhään
 3. Työmatkat
 4. Pois juhlapyhinä tai perhetapahtumista
 5. Liiallinen ylityö
 6. Selittämätön rahankäyttö
 7. Salaiset tilit (Instagram, sähköposti)
 8. Piilotettuja luottokorttilaskuja
 9. Ehostautuu/laittautuu enemmän
 10. Tuoksuu jollekin toiselle
 11. Ostaa lahjoja, joita et ole nähnyt
 12. Selittämättömiä tavaroita/esineitä (kondomit autossa ovat paljastava)
 13. Liittyy salille
 14. Vastaamattomia puheluita oudosta numerosta
 15. Koodattuja tai salaisia tekstiviestejä
 16. Vähemmän seksiä
 17. Välttelyä tai puolustautumista
 18. Kertoo selviä valheita
 19. Kärttyinen tai suuttuu helposti
 20. Inhoaa yllätysvierailuja (odottamaton saapumisesi voi tulla huonosti ajoitettuun aikaan pettäjän kannalta)

Martinin mukaan tärkein merkki on kuitenkin oma intuitio, jota kannattaa kuunnella. Vaikka kumppani ei osoittaisi yleisiä pettämisen merkkejä, voi oma vaistosi silti havaita, että jotain on meneillään.

Lähde: The Independent