Deittailukulttuuri on muuttunut vuosikymmenten saatossa: jos ennen avioliitto ja toiseen ihmiseen sitoutuminen pitkäaikaisesti oli selvä suunnitelma, on nykypäivänä toisin.

Deittailussa, irtosuhteissa ja erilaisissa suhdemuodoissa ei missään nimessä ole mitään väärää, ja jokainen etsii sellaista suhdetta, joka itselle parhaiten sopii. Nykyisin vakavaa, pitkäaikaista parisuhdetta etsivillä voi kuitenkin olla haastavampaa löytää samalla tavalla ajatteleva kumppani.

On tärkeä keskustella avoimesti ja rehellisesti deittailemansa ihmisen kanssa, siitä mitä kumpikin haluaa ja etsii. Aina kumppanin sanat eivät kuitenkaan vastaa tekoja, minkä takia on tärkeä arvioida suhdetta laajemminkin, huomauttaa Metro.

Seksiterapiasovellus Blueheartin päätutkija ja seksiterapeutti Laura Vowels kertoi Metrolle merkkejä, jotka voivat paljastaa kumppanin, joka ei tule koskaan sitoutumaan sinuun. Vowelsin mukaan kannattaa pitää näitä varoitusmerkkejä silmällä:

Hän välttelee tulevaisuuden suunnitelmista puhumista

Vowelsin mukaan jos kumppanisi ei ilmaise aktiivista kiinnostusta keskustella tulevaisuuden suunnitelmista yhdessä, voi se tarkoittaa sitä, ettei hän näe sinua pitkäaikaisena osana elämääsi. Pidä silmällä muun muassa sitä, muuttuuko hän puolustautuvaksi, jos puhutte yhteisestä tulevaisuudesta tai vaihtaako hän täysin puheenaihetta johonkin, josta puhuisi mieluummin.

Hän vähättelee suhteen vakavuutta

Tarkkaile sitä, mitä kumppanisi puhuu sinusta muille. Jos olette olleet yhdessä jo jonkin aikaa, onko hän ollut halukas esittelemään sinut ystävilleen tai perheelleen? Tai vältteleekö hän sitoutumisesta kertovien termien (tyttöystävä/poikaystävä/kumppani) käyttöä?

”Tämä voi olla merkki siitä, että hän vähättelee suhteen merkitystä itselleen ja muille”, Vowels kertoi Metrolle.

Suhteen alkutaipaleella on ymmärrettävää, ettei kumppania esittele muille tulevana puolisona. Ajan mittaan ja suhteen jatkuessa kuitenkin kaikille pitäisi olla selvää, että olette virallisesti yhdessä.

Hänelle on vaikea asettua aloilleen

Vowelsin mukaan jos uudella kumppanillasi on vaikea pitää ystäväpiirinsä samana tai pitäytyä tietyllä urapolulla, ei hän välttämättä ole oikeassa mielentilassa parisuhteeseen sitoutumista ajatellen.

”Hänellä saattaa olla liikaa kaikkea meneillään elämässään, että voisi täysin keskittyä sinuun tai tässä elämänvaiheessaan hän ei ole siinä pisteessä, että voisi sitoutua”, asiantuntija selitti.

Jokaisella on oikeus asettua aloilleen tai elää villiä sinkkuelämää – tai jotain niiden väliltä. Metron mukaan jos kuitenkin näet näitä merkkejä ja jätät ne huomiotta tai oletat voivasi muuttaa toista ihmistä, menee silloin kaikki solmuun ja tunteisiin sattuu.

Hän ei esittele sinua lähipiirilleen

Terveessä parisuhteessa on merkittävää, että osapuolet ovat osa toistensa elämää. Jos kumppanisi ei ole halukas ottamaan sinua täysin mukaan omaansa, voi se kieliä siitä, ettei suhde kestä.

”Tekosyiden antaminen välttyäkseen esittelemästä sinua omalle lähipiirilleen kertoo siitä, ettei hän ole välttämättä valmis ottamaan vakavaa askelta suhteessanne”, Vowels sanoi.

Onko sinut esitelty tärkeille ihmisille hänen elämässään? Pyytääkö kumppanisi sinua mukaan tilanteisiin, joissa hänen lähipiiriään on paikalla? Vaaliiko hän suhteita sinun ja hänen läheistensä välillä? Metron mukaan jos vastaus näihin asioihin on ei, voi se viitata siihen, että hän pitää itseään etäällä suhteestanne.

Hänen on vaikea jakaa elämäänsä kanssasi

Vowelsin mukaan jos kumppanisi tekee tärkeitä päätöksiä ilman sinua tai aina pistää oman aikataulunsa etusijalle yhteisten suunnitelmienne sijaan, ei hän todennäköisesti ole valmis jakamaan elämäänsä kanssasi sitoutuneella ja terveellä tavalla.

Yhteisten muistojen tekeminen ja elämän rakentaminen yhdessä pariskuntana pitäisi olla hauskaa, ei taistelua tulla kuulluksi. Jos kumppani toistuvasti sivuuttaa sinut, synnyttää se epävarmuutta tulevasta, mutta koeta muistaa, ettei se johdu sinusta.

Ansaitset olla suhteessa ihmisen kanssa, kuka haluaa samoja asioita kuin sinä. Jos nämä merkit tuntuvat tutulta, älä panikoi, vaan käytä kumppanisi käytöstä oppaana auttamaan sinua jatkamaan eteenpäin ja pidä avoimuus tärkeänä osana keskusteluja.

Lähde: Metro