Erot ovat usein hitaita prosesseja, ja suhteen kariutuminen alkaa usein pienistä muutoksista.

Suhteen lähestyvää loppua voi olla vaikeata havaita varmuudella etukäteen, mutta usein lähestyvän eron voi havaita erilaisista muutoksista, joita suhteessa tapahtuu. Joskus voi myös tulla täytenä yllätyksenä, että suhteen toinen osapuoli haluaa erota, varsinkaan jos itse ei tunne lainkaan samoin.

Seuraavat merkit voivat kuitenkin paljastaa, että kumppanisi ei enää tunne oloaan hyväksi suhteessanne.

 1. Vietätte enemmän aikaa erillänne kuin yhdessä
  Erot ovat keskenään hyvin erilaisia, mutta lähes kaikki pariskunnat sanovat samaa: selkeä merkki lähestyvästä erosta on se, että aikaa vietetään vähenevässä määrin yhdessä, ja muut asiat alkavat saada prioriteettia.

 2. Hän on mieluummin töissä kuin kotona
  Hän on alkanut työskennellä pidempiä päiviä ja tulee kotiin vasta iltamyöhään. Tämä on erityisen selkeää, jos hän on aiemmin tullut viimeistään viideltä kotiin.

 3. Puhutte henkilökohtaisista asioista enemmän muiden ihmisten kanssa
  Mitä vähemmän kommunikoit kumppanisi kanssa, sitä enemmän puhutte intiimeistä asioista läheisten ystävien kanssa. Tästä voi helposti syntyä parisuhteenne ulkopuolisia suhteita, jos ette enää lainkaan keskustele samoista asioista myös kotona.

 4. Riitelette pikku asioista
  On mahdotonta, että kaksi ihmistä olisi kaikesta aina samaa mieltä. Jos suhteessa on kaikki hyvin, se ei nouse ongelmaksi, vaan annamme kumppanille tilaa nähdä jotkin asiat omalla tavallaan. Kun suhde puolestaan ei enää suju entiseen malliin, nousevat pienetkin asiat jatkuvasti riidan aiheiksi.

 5. Hänen puhelimenkäyttönsä on muuttunut
  Onko hän yhtäkkiä vaihtanut puhelimensa salasanaa ja ottaa luurin kaikkialle mukaansa, eikä enää jätä sitä lähellesi lojumaan? Vahva signaali siitä, että hän piilottelee sinulta jotain.

 6. Hän tekee inventaarioita päässään
  Kun toinen on jo mielessään hyvästellyt suhteen, on usein liian myöhäistä tehdä asialle enää mitään. Jos kumppanisi yllättäen kysyy, kumpi ostikaan television ja kummalle sohva kuuluu, on hän jo hyvin pitkällä omassa päänsisäisessä eroprosessissaan. Tästä ei yleensä enää kestä kauaa siihen, että hän ilmoittaa erotoiveistaan sinullekin.

  Kuulostaako tutulta? Siinä tapauksessa teillä taitaa olla keskustelun paikka.

  Jaa artikkeli myös ystävillesi!

  Lähde: Wunderweib / Kuva: Cottonbro, Pexels