Epäiletkö, että kumppanillasi on sinua kohtaan luottamuspula?

Mikä on kaikkein tärkein asia toimivassa parisuhteessa? Kysyitpä keneltä vaan, on yksi yleisimmistä vastauksista varmasti seuraava: luottamus. Ilman luottamusta on lähes mahdotonta ylläpitää onnellista ja toimivaa parisuhdetta.

Jos luottamus on kerran menetetty, sitä on vaikeaa saada takaisin. Luottamuspulaa voivat aiheuttaa hyvin monet erilaiset syyt. Kyky luottaa toiseen voi kärsiä esimerkiksi siitä, että sinua on petetty aiemmassa suhteessa, tai vanhempiesi avioliitossa oli uskottomuutta.

Jos toisen luottamus on parisuhteessa hukassa, on asia tietenkin pyrittävä korjaamaan mahdollisimman pian. Ongelma on kuitenkin usein se, ettei pariskunnan toisella osapuolella välttämättä ole tiedossa se, kuinka vähän kumppani häneen luottaa.

Seuraavista merkeistä pystytkin päättelemään, että kumppanisi ei luota sinuun.

 1. Hän kyttää puhelintasi
  Oletko huomannut kumppanisi joskus tutkivan puhelintasi, kun luulee, ettet sinä huomaa? Tai onko hänellä jopa ollut pokkaa pyytää saada tutkia luuriasi? Tai onko hän kenties vaatinut saada tietää puhelimesi pääsykoodi? Jos kumppanillasi on kova tarve päästä lukemaan viestejäsi tai tutkimaan puhelintietojasi, ei hän selvästikään luota lainkaan sinuun ja tekemisiisi.

 2. Kysymystulva
  Kun olet ollut ulkona ystävien kanssa, pommittaa hän sinua jatkuvilla kysymyksillä. Missä olitte? Kenen kanssa olitte ja mitä joit tai söit? Miksi sinulla kesti niin kauan? Hän saattaa myös soitella sinulla useita kertova kesken illanviettosi, ja pahimmassa tapauksessa hän soittaa jopa ystävillesi.

 3. Rysän päältä kiinni
  Yrittääkö kumppani jatkuvasti saada sinua kiinni valheesta? Hän saattaa vaikkapa sanoa, että ”Luulin että tulit suoraan töistä kotiin? Miksi sinulla kesti niin kauan, jos muka et käynyt missään?” tai ”Luulin että olit silloin siellä, eikä tuolla”. Hän on niin vainoharhainen, että ajattelee, että sinua kuulustelemalla teet virheen ja tunnustat vahingossa uskottomuutesi.

 4. Aina yhdessä
  Hän on selkeästi tyytymätön ja kiukkuinen, jos lähdet ulos ystävien kesken, ja haluaa tunkea mukaan vaikka väkisin. Hän ei selvästikään luota sinuun, kun olet ulkona ilman häntä.

 5. Vastaa heti
  Kumppanisi kilahtaa, jos et vastaa hänen viesteihinsä tai puheluihinsa saman tien. Todennäköisesti hän luulee, että sinulla on jokin selkeä syy olla vastaamatta hänelle, kuten se, että olet paraikaa pettämässä häntä toisen miehen kanssa.

  Jos kumppanisi käytös on liioiteltua ja täysin perusteetonta, ota asia hänen kanssaan Puheeksi. Aseta myös selvät rajat! Jokaisella täytyy olla oikeus omaan tilaan ja aikaan, eikä kukaan halua tuntea oloansa jatkuvasti kytätyksi.

  Jaa artikkeli myös ystävillesi!

  Lähde: Best Life / Kuva: Jonas Leupe, Unsplash