Bikini-selfiet ovat nousseet suosioon, koska naislääkärit haluavat osoittaa tutkimustuloksen olevan väärässä.

Journal of Vascular Surgery on julkaissut tutkimuksen, jonka mukaan potilaat saattavat valita lääkärinsä sen mukaan, miten he näkyvät sosiaalisessa mediassa. Valinta voi koskea jopa sairaalan valintaa. Tästä kertoo HuffPost, jossa on huomattu myös, miten naislääkärit ovat suhtautuneet tähän tutkimukseen.

Se, että naislääkäri pukee bikinit päälle, ottaa itsestään selfien ja julkaisee kuvan, tekee tutkimuksen mukaan hänestä epäammattimaisemman oloisen. Naislääkärit eivät ole ottaneet tätä tutkimusta ilolla vastaan, joka on saanut monet heistä jopa kuvaamaan itseään bikineissä, jota he eivät ole tätä ennen tehneet.

Bikinikuvat sosiaalisessa mediassa eivät olleet tutkimuksen mukaan ainoa asia, jonka perusteella lääkärit näyttävät epäammattimaisemmilta. Muut sellaiseen viittaavat asiat liittyivät alkoholin käyttöön, rumaan kielenkäyttöön sekä Halloweenasuihin pukeutumiseen. Bikinikuvat olivat näistä kuitenkin se, joka aiheutti eniten mielipahaa. Se liittyy näistä juuri naislääkäreihin, joten he käynnistivät siihen liittyvän protestin.

Twitteristä löytyy nyt paljon naislääkärien julkaisemia bikinikuvia hashtagilla #MedBikini. Mukaan on lähtenyt myös heidän mieskollegoitaan, jotka ovat samaa mieltä, että lääkärit voivat julkaista itsestään kuvia bikineissään ilman että se laskee heidän ammattitaitoaan. Kun mahdollisimman moni tekee näin, potilaatkin huomaavat, että lääkärit ovat bikinikuvien julkaisujen jälkeen ammatissaan edelleen yhtä taitavia kuin ennen kuvien julkaisua.

Osa lääkäreistä on bikinikuvien julkaisun sijaan pyytänyt tämän tutkimuksen julkaisun poistamista. Tutkimuksessa mukana ollut tutkija tohtori Jeff Siracuse pyysi anteeksi mielipahasta, jota tulokset ovat aiheuttaneet varsinkin nuorille naislääkäreille. Hän kertoi, että he ovat toimineet väärin ja tämä on opettanut heitä, että tuloksia ei saisi kohdentaa tiettyyn ryhmään.

Klikkaa vielä tästä lääkäreiden Twitterissä julkaisemiin bikinikuviin, ja voit miettiä, että voisitko valita lääkäriksesi jonkin heistä, vaikka olet nähnyt heidät bikineissään.

Lähde: Huffpost