Google on luonut 13 ehdotusta uusista emojeista, jotka heijastaisivat naisten asemaa maailmassa.

Jokainen emojeja yhtään useammin käyttävä tietää, ettei joukossa ole valittavana kuin muutama naisia edustava emoji ja ne edustavat naisia vain kapea-alaisesti – on prinsessa, tanssija, morsian ja kauneuteen liittyviä emojeja, mutta ei lääkäreitä, opettajia tai rokkareita.

Tähän voi kuitenkin tulla muutos, sillä Mashablen mukaan neljä Googlen työntekijää on laatinut ehdotelman 13 uudesta naisemojista, jotka olisivat eri ammattiryhmien edustajia. Näiden tarkoitus olisi heijastaa sitä tärkeää roolia, joka naisilla on maailmassa.

”Katsoitpa minne tahansa, ovat naiset saaneet näkyvyyttä ja tunnustusta enemmän kuin koskaan ennen”, Googlen työntekijät toteavat.

”Eikö olisi jo aika, että emojit myös heijastaisivat todellisuutta siitä, että naisilla on tärkeä rooli jokaisessa elämän vaiheessa ja ammatissa”, Googlen työntekijät lisäävät.

Jos Googlen ehdotus saa hyväksynnän emojeja kehittävältä Unicode Consortiumilta, voi viesteihin olla myöhemmin mahdollista lisätä niin terveysalan, bisnes- tai rakennusalan edustaja tai vaikkapa rokkari tai maanviljelijä, jotka ovat naisia.

Ja tältä ne näyttäisivät:

Google Design

@GoogleDesign
Making unicode emoji less basic with 13 true-to-life representations of professional women: goo.gl/j7imOy

Mashablen mukaan miehetkin saisivat omat vastaavat versionsa, vaikka emojien tarkoitus onkin havainnollistaa naisammattilaisia eri sektoreilta.

”Ehdotuksen tarkoitus on rohkaista luomaan ja standardisoimaan uusia ammattiemojeja erityisesti keskittyen lisäämään naisedustusta”, Google totesi Mashablelle antamassa lausunnossa.

Voit lukea lisää Googlen ehdotuksesta täältä.

Minkälaisia naisemojeja sinun mielestäsi pitäisi lisätä näiden uusien ehdotusten lisäksi? Kerro ehdotuksesi kommenteissa!

Lähde: Mashable