Tutkimus paljasti negatiivisia luonteenpiirteitä omaavien miesten kasvojen miellyttävän naisten silmiä enemmän.

Naiset tuntevat enemmän vetoa miehiin, joilla on taipumusta psykopatiaan, machiavellismiin ja narsismiin, selviää puolalais-suomalaisesta tutkimuksesta. Tutkimuksen mukaan naiset viehättyivät enemmän miehistä, joiden kasvoissa oli näihin luonteenpiirteisiin yhdistetyjä piirteitä.

Tutkimusta varten 2 370 aikuista naista pyydettiin katsomaan valokuvia kahden miehen kasvoista vierekkäin ja valitsemaan ne kasvot, jotka miellyttivät silmää enemmän. Huffington Postin mukaan toisen miehen kasvoissa oli enemmän tai vähemmän mainituille kolmelle luonteenpiirteelle ominaisia piirteitä.

Huffington Postin mukaan tuloksista ilmeni, että suurin osa osallistujista tunsi vetoa miehiin, joilla oli vahvat piirteet, jotka liittyivät psykopatiaan, machiavellismiin ja narsismiin.

Tulokset saivat päätutkija Minna Lyonsin selvittämään, miksi naiset vaikuttavat tuntevan enemmän vetoa miehiin, jotka näyttivät dominoivilta, aggressiivisilta ja epärehellisiltä.

Naisten yksityiselämiin perehtymällä tutkijat yhdistivät narsististen miesten suosimisen menestyksekkääseen lisääntymiseen, sillä Huffington Postin mukaan narsistisiin miehiin viehättyneet naiset synnyttivät enemmän lapsia.

Tutkittuja luoteenpiirteitä kutsutaan Dark Triad -termillä. Narsismille ominaista on itsekyys, ylpeys ja empatian puute, machiavellismi rinnastetaan välinpitämättömyyteen moraalin suhteen, muiden manipulointiin ja oman edun tavoitteluun ja psykopatiaa kuvaa julmuus, armottomuus, impulsiivisuus ja epäsosiaalinen käytös.

Lähde: Huffington Post / Tutkimusjulkaisu