Tietyn iän jälkeen oma itsevarmuus tyylikkyyden suhteen laskee.

Harva vielä kouluikäisenä välitti muodista ja tyylikkyydestä, mutta aikuistuessa tämä usein muuttuu. Tutkimus onkin selvittänyt iät, jolloin sekä naiset että miehet saavuttavat huippunsa tyylikkyyden suhteen.

Brittiläisen rahoituspalveluyritys More Th>N:n tutkimuksen mukaan naiset ovat tyylikkäimmillään ennen miehiä, 30-vuotiaana. Miehet sen sijaan ovat tyylikkyyshuipussaan 36-vuotiaana.

Kyselynä toteutetun tutkimuksen mukaan 30-vuotiailla naisilla on keksimäärin 212 ”tyylitavaraa”, joiden arvo on lähes 10 000 euroa. Näihin ”tyylitavaroihin” lukeutuu muun muassa 166 vaatekappaletta, 24 korua ja seitsemän paria merkkikenkiä.

Vaikka miehet seuraavat tyylikkyyshuippunsa kanssa naisia perässä, on heidän vaatevarastonsa arvokkaampi – noin 12 000 euroa – ja he omistavat enemmän vaatteita kuin naiset tässä vaiheessa elämäänsä.

Kyselytutkimuksen mukaan näiden ikien jälkeen alkaa kuitenkin alamäki tyylikkyyden suhteen. Kyselyn mukaan vaatteisiin aletaan käyttää vähemmän rahaa ja itsevarmuus tyylikkyyden suhteen laskee – tai sitten tyylikkyydellä ei enää ole niin väliä.

More Th>N:n kyselyyn vastasi 2 000 miestä ja naista ja heiltä kysyttiin erilaisia tyyliin liittyviä kysymyksiä. Voit tutustua kyselyn tuloksiin lisää täällä.

Lähde: Women’s Health