Naiset ovat miehiä parempia multitaskauksessa

Teoriaa testattiin sekä laboratoriossa että oikeassa maailmassa.

Tiedemiehet ovat todistaneen naisten todella olevan parempia niin sanotussa multitaskauksessa kuin miehet. Pyydettäessä vaihtamaan tehtävästä toiseen, olivat miehet 77 prosenttia hitaampia kuin keskittyessään yhteen työhön, kun taas naisille vastaava luku oli 69 prosenttia, minkä lisäksi naiset olivat myös parempia tehtävissä, joissa käytettiin suunnittelutaitoja.

Testin ensimmäisessä osassa 120 miestä ja 120 naista testattiin siinä, kuinka nopeasti he voivat vaihtaa yksinkertaisesta tietokonetehtävästä toiseen. Osallistujat joutuivat reagoimaan geometrisiin objekteihin, joita näytettiin ruudulla, painamalla nappia joko heidän oikealla tai vasemmalla puolen.

Vastausaikoja mitattiin sekä yhtä tehtävää tehdessä että kahden tehtävän välillä vaihdellen. Sekä miehet että naiset hidastuivat, kun he vaihteleivat kahden tehtävän välillä, mutta miehistä tuli enemmän verkkaisia.

Oikean elämän multitaskaustestissä eri joukko miehiä ja naisia, molempia 47, kohtasivat kolme arkipäiväistä haastetta. Vapaaehtoisten piti muun muassa miettiä, miten koettaisivat löytää kadonneet avaimet pellolta.

Osallistujille kerrottiin, että heille soitetaan testin aikana. Jos he päättivät vastata, heiltä kysyttiin yleistietoa, kuten mikä on Ranskan pääkaupunki. Vapaaehtoisilla oli kahdeksan minuuttia aikaa suorittaa jokaista kolmesta tehtävästä niin paljon kuin mahdollista.

”Testiin osallistuneet naiset kehittivät paljon parempia strategioita avainten löytämiseksi. Tämä kertoo siitä, että naiset voivat olla parempia tehtävissä, jotka vaativat korkeaa kognitiivista kontrollia, erityisesti muun muassa suunnittelua ja seurantaa”, kertoo professori Keith Laws Hertfordshiren yliopistosta.

Lähde: Mirror


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.