Kolmannes naisista on huolissaan, että omat itsetunto-ongelmat siirtyvät omille lapsille.

Tuoreen kyselyn mukaan naiset poistavat viisi itsestään otettua valokuvaa, selfietä, ennen kuin kelpuuttavat yhden julkaistavaksi netissä. Kuudes selfie on keskimäärin se, jonka naiset julkaisevat, kun taas miehet ovat tyytyväisiä omakuvaansa jo neljännellä yrityksellä.

Kyselyn mukaan jo pelkän valokuvan ottaminen saa 64 prosenttia naisista ahdistuneeksi. Sen lisäksi valokuvien katsominen sosiaalisessa mediassa Facebookista Twitteriin sai 41 prosenttia naisista tuntemaan tyytymättömyyttä itseään kohtaan.

Noin kolmannes (33 prosenttia) naisista oli huolissaan, että omat itsetunto-ongelmat siirtyvät omille lapsille. Lapsetkin pääsivät ääneen kyselyssä ja heistä 41 prosenttia ajatteli, etteivät heidän äitinsä ole tyytyväisiä omaan ulkonäköönsä.

Kyselystä paljastui myös, että 15 prosenttia naisista ja 19 prosenttia miehistä on rajannut, käyttänyt filtteriä tai parannellut valokuvia lapsistaan. Brittiläisen ITV-kanavan aamuohjelma Good Morning Britainin teettämään kyselyyn osallistui 2 000 naista, 2 000 miehestä sekä 1 000 8-17-vuotiasta lasta.

Lähde: Telegraph

Kommentit

Kommenttia