Älä yritä näyttää väkisin nuoremmalta, kuin oikeasti olet.

Meillä naisilla on usein halu ja tarve näyttää nuoremmilta, kuin oikeasti olemme. Onkin tietysti hyvä asia, että hoidamme ihoamme hyvin, syömme terveellisesti ja urheilemme, mutta pukeutumisessa voimme törmätä tällä ajattelutavalla sudenkuoppaan.

Pukeutumisessa menemme nimittäin usein todella pahasti metsään, jos yritämme väkisin näyttää nuoremmilta, kuin oikeasti olemme. Esimerkiksi rikkinäiset farkut ja liian avonaiset biletopit kannattaa heittä suosiolla vaatekeräykseen, kun mittarissa tulee 50 vuotta täyteen.

Jos olet täyttänyt 50 vuotta, jätä seuraavat vaatteet ja tyylit suosiolla pois valikoimastasi.

 1. Avara kaula-aukko
  Kypsemmillä naisilla avara kaula-aukko ei enää ole merkki itsevarmasta naisellisuudesta, vaan pikemminkin epätoivoisesta huomion hakemisesta. Hylkää paidat, joissa kaula-aukkosi paljastaa liian paljon, ja ilmennä naisellisuuttasi mieluummin laadukkailla materiaalivalinnoilla, kuten silkillä, satiinilla ja kašmirilla.

 2. Liian isot ja oversize-vaatteet
  Liian löysät vaatteet sopivat nuorisolle, mutta jos olet yli 50, eivät ne imartele sinua enää. Ne saavat sinut vain näyttämään huolittelemattomalta ja todellisuutta isommalta. Valitse mieluummin vaatteita, jotka istuvat hyvin. Näytät paljon skarpimmalta ja tyylikkäämmältä.

 3. Yksivärinen asu
  Älä pukeudu pelkästään yksiväriseen asuun, eli siten, että kaikki vaatteesi ovat valkoisia, mustia, tai jotain muuta väriä. Yksivärinen asu nimittäin kiinnittää huomio ikääntyneeseen ihoon. Piristä asuasi siis aina jollain muulla värillä siten, että päälläsi ei ole vain yhtä väriä.

 4. Korot
  Korkokengät ovat sinänsä naisellisia ja tyylikkäitä, mutta ikävä kyllä ne eivät tee hyvä vanhenevalle keholle, sillä ne saattavat usein aiheuttaa ylimääräisiä selkä- ja polvisärkyjä. Valitse mieluummin tyylikkäät matalan kengät, tai kengät, joissa on matala korko.

 5. Crop-topit
  Unohda liian lyhyet vaatteet, kuten crop-topit ja hotpantsit saman tien! Näistä ei kannata edes keskustella!

 6. Unohda vanhentuneet tyylit
  Pyri välttämään vanhan tyylisiä vaatteita, kuten vaikkapa tweediä ja vintage-vaatteita, sillä ne tekevät tyylistäsi mummomaisen saman tien. Suosi mieluummin moderneja ja minimalistisia yhdistelmiä, kuten tyylikkäitä nahkasaappaita yhdistettynä hameeseen.

 7. Fleece
  Fleece-paitaan on helppo tarttua, kun lähdet nopeasti ulos hoitamaan asioita tai vaikkapa ulkoiluttamaan koiraa. Vaihda fleece kuitenkin mieluummin lämpimään ja laadukkaaseen neuletakkiin, ja olet heti astetta tyylikkäämpi.

 8. Suuret ja raskaat korvakorut
  Ikävä kyllä suuret ja raskaat korvakorut tekevät yhteistyötä painovoiman kanssa, eivätkä todellakaan helli korvanlehtiäsi. Venyneet ja roikkuvat korvanlehdet eivät imartele sinua, joten vaihda korvakorut joko pienempiin, tai etsi uudet, modernit design-korvakorut, jotka on valmistettu kevyistä materiaaleista, kuten muovista, nahasta tai vanerista.

  Jaa artikkeli myös ystävillesi!

  Lähde: Live Your Truth / Kuva: Artem Beliaikin, Unsplash