Tiesitkö, että vain 20-25% naisista saa orgasmin pelkästään yhdyntäliikkeiden seurauksena?

Sooloseksi on osa tervettä seksuaalisuuttamme. Se alkaa hyvin nuorella iällä, ja sen avulla ihmiset oppivat tuntemaan oman kehonsa sekä tunnistamaan seksuaalireaktionsa murros- sekä aikuisiässä. Seksuaalisuuteemme ovat vaikuttaneet vahvasti haitalliset käsitykset, joiden mukaan naisen kuuluu olla passiivinen ja vähemmän halukas, ja että nainen suhtautuu seksiin tunteiden kautta eikä nautinnon. Onneksi asenteet ovat pikkuhiljaa muuttumassa, ja orgasmia saa – ja kannattaa – etsiä itsenäisesti.

Näistä syistä sinun tulisi etsiä orgasmia itsenäisesti:

1. Voit saada apua orgasmivaikeuksiin

Täydellinen orgasmikyvyttömyys (anorgasmia) on vain n. 2% naisilla ja syy on yleensä elimellinen sairaus tai hermoratavaurio. Haluttomuus sen sijaan on aika ajoin täysin normaalia. Haluttomuuden taustalla voivat olla pitkä suhde, parisuhteen kommunikaatio-ongelmat, omaan ulkonäköön tai terveyteen liittyvät seikat sekä orgasmivaikeus. Eriasteinen orgasmivaikeus on hyvin yleistä. Syynä voivat olla lääkkeet, runsas alkoholinkäyttö tai naisen testosteronin puute. Suomessa 9% kaikista naisista ei ole koskaan kokenut orgasmia.

2. Seksivälineiden käyttö lisää seksuaaliterveyttä

Naisen orgasmihäiriön hoidossa apuna käytetään mm. hieromasauvaa. Nainen oppii näin siirtämään kyvyn saada orgasmin myös yhdyntätilanteeseen. Vain 20-25% naisista saa orgasmin pelkästään yhdyntäliikkeiden seurauksena. Yhdysvalloissa Indianan yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan vibraattorin käyttö parantaa henkilöiden seksuaaliterveyttä ja lisää tyytyväisyyttä seksiin. Tutkimuksen tulokset julkaistiin Journal of Sex and Marital Therapy –tiedejulkaisussa.

3. Sooloseksi johtaa tyytyväisempään elämään

Aikuiset jatkavat itsetyydytystä parisuhteissa vaikka heillä olisi mahdollisuus yhdyntään. Oman seksuaalisuuden ilmaiseminen rikastuttaa ihmisen kykyä rakastaa. Naisilla kiihottumisella ja oman emättimen toiminnalla on todettu olevan selvä yhteys yleiseen tyytyväisyyteen. Iäkkäämmillä itsetyydytys auttaa säilyttämään seksuaalitoimintoja.

4. Voit saada parempia orgasmeja

Seksilelut, kuten uusi ääni- ja paineaaltoihin perustuvat, auttavat klitoriksen kiihottamisessa. Erityisesti, kun laite imee kevyesti itseensä päin, täsmähieroo ja tuottaa sykkiviä paineaaltoja, naisen klitoris ja sen ympärillä olevat verisuonet stimuloituvat erityisen hyvin. Tämä johtaa tutkitusti voimakkaampiin, useampiin ja kokonaisvaltaisempiin orgasmeihin.

Lähde: Kaalimato.com