Mies voi toki kysyä naiselta suoraan, että mitä mieltä nainen on hänestä. Mutta sen voi selvittää muillakin tavoilla.

Nimittäin hienhaju voi kertoa sen miten paljon nainen pitää miehestä. Hiki kertoo meistä paljon muutakin. Tästä mielenkiintoisesta aiheesta kerrotaan Best Life-sivustolla. Kyseessä on Britanniassa olevassa Kentin yliopistossa tehty tutkimus, jonka mukaan hikoilemisesta voidaan selvittää monia asioita. Naiset voivat esimerkiksi lähettää alitajuisesti erittäin yllättävän signaalin hientuoksun kautta: he ovat seksuaalisesti kiihottuneita.

Tutkimuksia laajennettiin, jonka jälkeen oltiin jo varmoja, että osa miehistä todellakin voi tietää naisen hienhajusta, että onko nainen kiihottunut seksuaalisesti. Tulokset saatiin aikaan kolmen eri kokeen avulla. Niissä käsiteltiin anonyymisti annettujen kainalohikien näytteitä, joista osa oli otettu kiihottumisen aikana ja osa ei. Miehet arvioivat, että ne näytteet, jotka oli otettu kiihottuneena, olivat houkuttelevamman hajuisia kuin näytteet, jotka ei ollut otettu seksuaalisesti kiihottuneessa tilassa.

Hiki voi kertoa ihmisestä muutakin kuin seksuaalisen kiihottumisen

Eräässä ruotsalaisessa tutkimuksessa havaittiin, että 97 prosentilla itsemurhan tehneistä, oli hien seassa merkkejä hyperaktiivisuudesta, joka tarkoittaa heikentynyttä kykyä reagoida ärsykkeisiin. Sama löydös on tehty ihmisiltä, joilla on epäsosiaalisuuteen liittyvä persoonallisuushäiriö.

Hiki saattaa paljastaa myös parien yhteensopivuuden. Tätä on tutkittu jo 90-luvulla, jolloin selvisi, että ihmiset kykenevät haistamaan hienhajusta sen, että onko kyseessä potentiaalinen kaveri, jolla on itselle sopivat geenit.

Kun hikoilee sen takia, että on stressaantunut, senkin voi haistaa eri tavalla kuin muunlaisen hikoilemisen. Stressi ja fyysinen aktiivisuus vapauttavat hikeä eri tavalla erillisistä hikirauhasista. Silloin hiki reagoi kummassakin tapauksessa eri tavalla ihon bakteerien kanssa. Samalla ihmisellä nämä hienhajut ovat siten erilaisia.

Myös se, millainen ruokavalio on, vaikuttaa hienhajuun. Lihaa syövillä se haisee erilaiselle kuin kasviruokavaliota noudattavilla. Naiset yleensä pitävät enemmän kasviruokavaliota noudattavien miesten kuin lihaa syövien miesten hienhajusta.

Lähde: Best Life