Joudutko välillä laskemaan lampaita tai esimerkiksi lukemaan kirjaa, jotta sinua alkaisi nukuttamaan ja nukahtaisit yöunille?

Ehkä unensaaminen on vaikeaa juuri tiettynä päivänä viikossa ja se on helppoa myös aina samana päivänä viikosta? Niin käy nimittäin monille, joka saatiin selville tutkimuksen avulla. Tässä unikyselyssä oli kaksi selkeää viikonpäivää, jolloin ei saada kunnolla unta ja uni maittaa helposti.

Viikonloppu tuo monille mukanaan univaikeuksia

Kun koittaa viikonloppu, tarkoittaa se monille unenkannalta huonoja asioita. Monet menevät nukkumaan perjantai- ja lauantai-iltaisin myöhemmin kuin arkisin ja nukkuvat sunnuntaiaamuisin pitkään. Tällainen tapa saa aikaiseksi sen, että sunnuntai-iltaisin ei meinaa saada unta, kun heräämisestä ei ole vielä kulunut tarpeeksi pitkä aika. Joten sunnuntain ja maanantain välinen yö on monille yö, jolloin saadaan huonot unet. Tästä seuraava yö tulee toiseksi, kun on kyse huonosti nukutusta yöstä.

Parhaiten nukuttu yö alkaa monilla torstaina. Ehkä silloin viikonlopun aiheuttama häiritseminen unirytmiin ei enää vaikuta ja saadaan hyvät unet. Mutta sen jälkeen on taas perjantai ja on tiedossa valvomista…  

Nukutko sinä viikonloppuisin eri tavalla kuin arkisin?

Lähde: Antenne Bayern