Onnellisuus on entistä merkittävämpää, kun sen tuntee omasa kodissaan.

Voi kuulostaa teennäiseltä, mutta iloinen paikka hyvällä hengellä on parasta, mitä voit tehdä tai antaa itsellesi. Popsugarin mukaan jopa tutkimukset ja kyselyt tukevat tätä.

Alta löydät 6 vinkkiä, miten voit saada kotisi tuomaan hymyn huulillesi.

1. Lisää keltaista

Ihmiset tuntevat olonsa onnelliseksi keltaisen värin ollessa ympärillä, koska sen hilpeä sävy edistää luovuutta ja kommunikointia. Jos kokonaisen huoneen tai seinän maalaaminen keltaiseksi ei tunnu hyvältä, voi keltaista tuoda osaksi kotia erilaisilla pienillä yksityiskohdilla sisustuksesta kukkiin ja jopa sitruunoihin.

2. Tee pieniä muutoksia

On täysin normaalia, että oma koti kyllästyttää joskus. Asialle kannattaa kuitenkin tehdä jotain, sillä huonekalujen ja koristeiden ynnä muun järjesteleminen uudelleen tuo esiin onnellisuutta ja positiivisia tuntemuksia. Suurista, dramaattisista muutoksistakaan ei ole kyse, vaan pienemmät riittävät.

3. Järjestele tavarasi

Se ei ole mikään salaisuus, että onnellinen koti ei pursua rojua. Ole luova järjestelyn suhteen ja muuta säilytystilojakin sisustuselementeiksi.

4. Ripusta piristävää taidetta

Tämä on aika simppeliä, mutta toimivaa. Ripusta seinillesi mitä tahansa, mikä saa sinut hymyilemään – oli se sitten hauska juliste, sinulle piirretty kuva, valokuva, mitä tahansa! Päivän alussa ja lopussa näet aina sinua piristäviä kuvia.

5. Hulluttele

Unohda sisustuslehdet. Tule onnelliseksi kodissasi lisäämällä sinne elementtejä, jotka heijastavat omaa persoonaasi, kuten hankkimalla tavaraa kirpputoreilta ja matkustelujesi aikana.

6. Ripaus luontoa

Helpoin tapa tehdä kodistasi onnellisempi? Osta sinne kukkia ja kasveja. Tutkimukset ovat todistaneet luonnon parantavat emotionaalista terveyttä.

Lähde: Popsugar