Tämä hittikahvi maistuu myös terveellisenä versiona!

Parasta syksyssä ovat ihanien neuleiden ja kynttilöiden lisäksi hitiksi noussut pumpkin spice latte -kahvi, joka on tullut Suomeen jenkeistä. Tätä erikoiskahvia tilataan yleensä kahvilasta, ja vaikka kahvi onkin koukuttavan hyvää, on se samalla ikävä kyllä myös todellinen kaloripommi. Tämä ei ole ongelma, jos juot pumpkin spice lattea kerran kuussa, mutta jos mielesi tekee tätä kahvia päivittäin, saattaa kaloreista muodostua ongelma.

Pumpkin spice latteen tulee kahvilassa runsas määrä makusiirappia ja kermavaahtoa, ja maitona käytetään täysmaitoa, joten tämä kahvi ei todellakaan ole mikään laihduttajan tai sokeria karttavan unelma. Hyvä uutinen on, että kahvin voi tehdä helposti myös koton, ja ilman ylimääräistä sokeria tai rasvaa!

Jenkeissä kahviin lisätään kurpitsasosetta ja ehkä myös voita, mutta nämä voi huolella jättää väliin, varsinkin jos haluat tehdä kahvin, joka on sekä helppo että terveellinen.

Resepti on todella yksinkertainen:

 1. Valmista itsellesi kahvi. Tavallinen suodatinkahvi, espressopohjainen kahvi, tai mikä kahvinvalmistustapa sinulla kotona onkaan käytössäsi. Espressosta ja maidosta tulee eniten alkuperäistä pumpkin spice lattea muistuttava kahvi.

 2. Lisää kahviin haluamasi maito. Rasvainen maito kuuluu alkuperäiseen versioon, mutta voit valita sellaisen maidon, joka miellyttää sinua.

 3. Sekoita keskenään seuraavat mausteet: kaneli, jauhettu inkivääri, jauhettu muskottipähkinä ja jauhettu neilikka. Voit lisätä joukkoon myös kardemummaa. Sekoita mausteet keskenään sopivassa suhteessa oman maun mukaan.

 4. Ripottele mausteseosta kahviisi ja sekoita. Itse teen mielelläni vielä niin, että laitan mausteseosta paperiseen, irtoteelle tarkoitettuun pussiin ja laitan pussin hautumaan kahviin. Näin mausteiden rakenne ei ole kahvissa, vaan pussista liukenee kahviin vain maku. Voilà, sinulla on käsissäsi terveellinen pumpkin spice latte!

 5. Jos et karta sokeria kokonaan, voit lisätä kahviisi myös hieman makeutta vaikkapa sokerista, hunajasta tai makeutusaineesta, mutta se ei ole välttämätöntä.


  Teen tätä juomaa itse aina syksyn saapuessa, ja olen tähän ihan koukussa! Välillä ostan kahvilasta viikonloppuisin myös epäterveellisen version, mutta tätä kotona tehtyä kahvia voi juoda hyvällä omallatunnolla vaikka joka päivä!

  Jaa artikkeli myös ystävillesi!

  Lähde: Inspired Taste / Prchi Palwe, Unsplash