Näin suojaat ja pelastat huulesi kylminä talvikuukausina

Talvi ei ole hyvästä iholle – etenkään huulille.

Jos haluat pehmeät, suudeltavat huulet, nämä vinkit voivat auttaa sinua saavuttamaan sen.

Hanki ilmankostutin

Usein hiushuolet saavat pysyttelemään etäämmällä kosteudesta, mutta talven kuivuuden tullessa onkin ehkä tarvetta ajatella toisin. Kuiva ilma johtaa kipeästi lohkeileviin huuliin. Päästämällä kosteutta ilmaan tilanteen pitäisi kuitenkin parantua nopeasti.

Älä nuole huuliasi

Tehdäksesi huulistasi talven kestävät, koeta olla nuolematta niitä, sillä se vain kuivattaa niitä entisestään. ”Hankaaminen tai lohjenneiden ihon palaset pureminen irti on toinen yleinen virhe, joka voi aiheuttaa verenvuotoa ja voi ärsyttää huulien ihoa entisestään. Huulesi tarvitsevat jatkuvaa suojaavan voiteen käyttöä. Hanki tuotteita, jotka sisältävät kaakaovoita, A- ja E-vitamiineja, lanoliinia tai mehiläisvahaa. Ne auttavat pehmentämään ja korjaamaan rikkoutunutta ihoa. Juomalla paljonvettä pysyt myös paremmin nesteytettynä ja se eestää myös huulia lohkeilemasta”, sanoo tohtori Roshini Raj, julkkislääkäri, kirjailija ja mediahenkilö.

Kuori huulet päivittäin

”Tee sokerikuorinta sekoittamalla sokeria ja oliiviöljyä keskenään ja hiero sitä huuliin. Poista se kostealla puuvillalla. Sokeri poistaa kuolleita ihosoluja ja huulista tulevat pehmeät sekä lisäbonuksena: se maistuu makealle”, kertoo kauneus- ja hyvinvointiekspertti Shiri Sarfati. Jos sinulla ei ole aikaa tehdä kuorintaseosta itse, kuori pehmeällä hammasharjalla huulet ja laita sen jälkeen vaseliinitonta huulirasvaa huulillesi.

Käytä aina huulirasvaa

Koska nielet noin 70 prosenttia huuliisi laittamasta aineesta, valitse orgaaninen ja luonnollinen huulituote. Sen käyttäminen tuntuu hyvältä ja voit laittaa sitä 20 minuutin välein huuliisi, jos et noudata kohtaa kaksi ja pidä kieltäsi suussasi.

Pukeudu sään mukaan

Lohkeilleet ja kuivat huulet tulevat riesaksesi, kun huulten alue kuivuu. Tämä voi johtua muun muassa tuulesta, kylmästä ilmasta tai auringonpolttamasta. ”Talvikuukausien aikana pidä aina huulesi kosteutettuina ja peitä suusi huivilla, kun ulkoilet”, neuvoo Gary Goldfaden, ihotautilääkäri ja GOLDFADEN MD -tuotteiden kehittäjä.

Lähde: Beauty High


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.