Siistissä, raikkaassa hotellihuoneessa yöpyminen on yksi tapa hemmotella itseään.

Koronapandemia on johtanut siihen, että kotona vietetään kenties huomattavasti enemmän aikaa kuin tavallisesti. Tämä taas on saanut suomalaiset kyllästymään kotiensa siivoamiseen ja kaipaamaan tahratonta hotellitason siivousta.

Hotels.comin teettämä kyselytutkimus paljastaakin, että kaksi viidestä suomalaisesta (42 %) haluaisi pestata kotiinsa viikoksi kaikista hotellin työntekijöistä (kokit ja hovimestarit mukaan lukien) mieluiten juuri siivoojan.

”Ei mikään ihme, että oman kodin siivoaminen kyllästyttää suomalaisia, sillä tutkimuksen mukaan pandemian alun jälkeen yli neljäsosa vastaajista on tehnyt kotonaan tehosiivouksen (27 %) ja yli kolmasosa on konmarittanut tavaroitaan (35 %) ja raivannut kaappeja (34 %) – koronarajoitukset ovat todellakin ajaneet ihmiset ylittämään rajojaan”, Hotels.comin Head of Global and EMEA Brand Communications Emma Tagg kertoo.

Lähes kolmannes kyselyn vastaajista myöntää toivovansa, että osaisi siivota kotinsa yhtä nopeasti (29 %) ja yhtä hyvin (31 %) kuin hotellisiivooja siivoaa huoneen. Lisäksi joka kolmas (33 %) haluaisi siivojien paljastavan muutamia siivousniksejään.

Hotels.comin majoitusasiantuntijat päättivät vastata tähän tarpeenseen. Alta löydät muutaman huippuniksin, joiden avulla saat kotisi hohtamaan puhtauttaan kilpaa lempihotellisi kanssa.

Peili puhtaaksi

Kerro, kerro kuvastin kuiskaili Lumikin ilkeä äitipuoli taikapeilille. Peili ei kuitenkaan kerro mitään, jos se on täynnä rumia jälkiä. Valitse puhdistamiseen mikrokuituliina, josta ei irtoa nukkaa. Kaada sitten yksi osa etikkaa ja yksi osa vettä suihkepulloon, sulje hyvin ja sekoita ravistamalla. Lisävinkki: älä käytä seosta salaatinkastikkeena!

Valkoiset lakanat

Mikäpä olisi ihanampaa kuin nukkua puhtaissa, valkeissa lakanoissa? Laita siis lakanat likoamaan! Liottaminen poistaa ajan mittaan kertyneet pesuaine- ja rasvajäämät sekä kovasta vedestä peräisin olevat kivennäisaineet. Liota lakanoita neljän tunnin ajan kylpyammeessa, joka on täynnä kuumaa vettä ja ruokasoodan sekä pyykinpesuaineen sekoitusta (1:2). Heitä lakanat sitten pesukoneeseen ja pyöritä pesuohjelma ilman pesuainetta. Tadaa! Herätessäsi et hetkeen muistakaan, ettet ole hotellissa vaan kotona!

Pönttö puhtaaksi

Kyselyn vastaajista kaksi viidestä (40 %) kaipasi vinkkejä WC:n puhdistamiseen. Hotels.com kertoo, että asiantuntijoiden mukaan WC-istuimen erityisen sitkeät tahrat lähtevät parhaiten hohkakivellä. Hankaa pari minuuttia pyörivin liikkein, niin painajaismaisetkin tahrat katoavat ja WC-istuimesi hohtaa puhtauttaan! Lisävinkki: älä erehdy käyttämään samaa hohkakiveä jalkapohjiisi!

Siivoa suihkussa myös suihkuverho ja matto

Suihkuverho ja kylpyhuoneen matto voivat pitää sisällään yllättävän suuren määrän pölyä. Voit puhdistaa ne näin: täytä kylpyamme kuumalla vedellä ja lisää neljä ruokalusikallista klooritonta valkaisuainetta. Liota noin tunti. Ravista ja huuhtele ammeellisessa puhdasta vettä.

Läikkyikö viiniä?

Punaviinistä jää ikäviä tahroja, mutta asiantuntijoiden neuvoilla nekin saavat kyytiä! Jos matolle pääsi syntymään tahra punkusta, voit puhdistaa sen silitysraudan höyrytoiminnolla, matonpesuaineella ja vanhalla liinalla tai rätillä. Varo kuitenkin, ettet polta mattoa vahingossa!

Hotels.comin kyselytutkimukseen vastasi 12 300 henkilöä 15 maasta. Kyselytutkimus teetettiin yhteistyössä One Pollin kanssa 7.12.-15.12.2020.