Kun olet kiinnostunut, kenties jopa ihastunutkin johonkuhun, on edessä yleensä jännittävä teko: hänen pyytäminen treffeille.

Parisuhdeterapeutti, tohtori Chloe Carmichael kannustaa tekemään aloitteen, sillä se osoittaa sinun olevan itsevarma ja osaat tavoitella sitä, mitä tahdot. Nämä ovat Carmichaelin mukaan kaksi todella seksikästä asiaa potentiaalisessa kumppanissa.

Mutta miten esittää treffikutsu niin, että vastaus olisi myönteinen? Carmichaelilla on tähän neuvo, miten se tehdään sellaisella tavalla, että vastaus on lähes taattu kyllä:

”Keksi jotain, mitä olisit muutenkin tekemässä ilman tämän ihmisen seuraa, ja käytä sitä koukkuna treffeille”, hän opastaa Women’s Healthin sivuilla.

”Pidä aktiviteetti alle 90 minuuttia kestävänä ja ilman mitään opeteltavaa (jätä siis väliin päivän vaellusretki tai perhokalastus), sillä mitä enemmän muuttujia lisäät, sitä suurempi riski, ettei hän pääse treffeille. Ja mitä suurempaa sitoutumista pyydät häneltä, sitä suurempi on osoitus omasta kiinnostuksestasi”, hän lisää.

Kysymyksen muotoilulla on väliä

Minkälainen ehdotus se sitten voisi olla? Carmichael antoi oman suosikki esimerkkinsä:

”Hei, uusi sushi-ravintola avaa ovensa. Ajattelin käydä testaamassa paikan torstaina. Haluatko tulla mukaan?”

Carmichaelin mukaan tälla tavoin paino ei ole siinä, että haluaisit viettää enemmän aikaa hänen kanssaan. Sen sijaan tämä painottaa enemmän sitä, että teet hauskoja, siistejä juttuja ja annat hänelle mahdollisuuden olla osa niitä.

Tämä poistaa paineen, kun muotoilet treffit rennoksi kutsuksi ja annat myös vilauksen omaan, värikkäseen elämääsi.

Vastaus kertoo paljon

Tälläkin tavalla voi kuitenkin joutua pettymään ja saada kieltävän vastauksen. Carmichaelin mukaan vastaus kertoo kuitenkin paljon.

Jos hän vastaa esimerkiksi ”En pidä sushista, mutta miten olisi kreikkalainen?” tai ”Olen kiireinen torstaina, mutta onko sinulla aika ensi viikolla?”, tiedät hänen olevan ainakin kiinnostunut. Jos taas hän kieltäytyy eikä tarjoa mitään vaihtoehtoa, tiedät ettei hän ole niin innostunut.

”Vastauksesi kieltäytymiseen? Teeskentele olevasi työympäristössä ja reagoi kohteliaalla, ammattimaisella tavalla. Vastaa esimerkiksi simppelisti ja mukavasti, kuten: ’Ei se mitään, hauskaa loppuviikkoa!’ Ja sitten mene tekemään kyseistä aktiviteettia ilman häntä”, Carmichael vinkkaa.

Carmichaelin mukaan voikin olla jopa hyvä idea kysyä vaikkapa ystävää varasuunnitelmaksi ennen treffikutsun esittämistä siltä varalta, jos treffejä ei tulekaan. Sen sijaan, että kokisit olosi hieman torjutuksi, saatkin miettiä, mitä puet päällesi, kun lähdet katsastamaan uuden sushi-paikan – tai mikä ikinä ideasi treffien aktiviteetiksi olikaan.

Lähde: Women’s Health