Nykypäivänä ei enää pidä olettaa, että valkoinen väri on täysin kielletty häävieraiden yllä.

Ennen valkoiseen pukeutuminen jonkun häihin oli suuri virhe, mutta nykyisin ei olla enää niin perinteikkäitä ja jopa morsiammet itse saattavat pukeutua täysin muihin väreihin kuin valkoiseen. Siispä vieraidenkin yllä voi olla valkoista.

Kannattaa kuitenkin muistaa, että jokainen morsian on erilainen ja kaikki eivät hyväksy valkoista vieraiden vaatetuksessa. Jos kuitenkin haluat mennä häihin valkoisissa vaatteissa, lue alta vinkkejä siihen, kuinka suoriudut siitä suututtamatta morsianta.

1. Pukeudu printtikuosiin valkoisella pohjalla

Jos pelkkä valkoinen ahdistaa, kokeile valkoisella pohjalla olevaa printtikuvioista vaatetta. Jos morsian on enemmän perinteisiin vannova, valitse asuusi enemmän printtiä ja rohkeampia värejä, jotta asun valkoisuus ei ole niin selvää.

2. Pysy erossa perinteisten hääpukujen malleista ja kankaista

Valkoiseen pukeutuessa kannattaa pitää huolta siitä, että se muistuttaa mahdolllisimman vähän hääpukua. Unohda siis pitkät hameet, pitsi, helmikoristeet, tyllit ja sifonki, sillä ne kuuluvat morsiammelle. Kokeile löytää vaikkapa asu, joka on malliltaan modernimpi. Myös matalat kaula-aukot tai olkaimettomat asut kannttaa unohtaa – etenkin jos morsiammen yllä on kyseistä tyyliä.

3. Panosta asusteisiin

Ajattele, että valkoinen asusi on kuin tyhjä kangas, jota koristat värikkäillä ja upeilla asusteilla. Tee asusteista asusi päätähti itse asun sijaan.

4. Housut hameen sijaan

Häihin voi pukeutua yhtä hyvin niin hameeseen kuin housuihin tai haalariin. Pidä vain huolta, että lahkeet eivät ole liian leveät ja muistuta maksimekkoa. Pitkät valkoiset hameet ovat morsiammen juttu.

5. Käytä valkoista korostavana värinä

Valkoista voi käyttää asun sijaan myös asusteissa. Läheskään yhtä monet morsiammet eivät pahoita mieltään valkoisista kengistä tai laukusta kuin valkoisesta mekosta. Vaikka sinulla olisi sekä kengät, laukku ja takki valkoisena, olisit turvassa, koska asusi pääväri ei olisi valkoinen.

Muotisääntöjen rikkominen, mutta ei mauttomasti, on yksi pukeutumisen hauskoja puolia. Jos valkoisen värin suhteen haluaa kuitenkin pelata varman päälle, kannattaa selvittää morsiammen kanta asiaan hyvissä ajoin ennen häitä.

Lähde: Cosmopolitan