Joidenkin asioiden tapahtuminen tuntuu kestävän paljon kauemmin kuin monien muiden elämässä tapahtuvien asioiden. Yksi on varmasti se, että kuinka nopeasti hiukset kasvavat.

PopSugar -lehti on selvittänyt, että kuinka nopeasti hiukset oikein kasvavat. Samalla on selvitetty, että voiko sitä nopeuttaa mitenkään. Jos vihaat hiustyyliäsi, ja odotat hiusten kasvamista, jotta tyyliä olisi helpompi muuttaa, tämä selvitys antaa sinulle paljon hyviä vastauksia.

Kaikkien hiukset eivät tietysti kasva yhtä nopeasti, koska kasvuun vaikuttavat monet eri tekijät kuten ikä, terveys, ruokavalio ja perimä. Ne kuitenkin kasvavat keskimäärin 15 senttimetriä vuodessa. Se tarkoittaa reilua senttiä per kuukausi. Se ei ole kovin paljon, mutta voit myös edistää niiden kasvamista muutamalla eri tavalla.

Hiuksia ei ensinnäkään kannata harjata liikaa, jotta ne hiukset, jotka ovat jo kasvaneet, eivät vaurioidu. Tee itsellesi päänahan hierontaa, joka vilkastuttaa verenkiertoa ja samalla stimuloi hiestyviä, joka voi edistää hiusten kasvamista.

Myös se, mitä syöt, voi edistää hiuksien kasvamista. Sellaista syötävää ovat mm. hedelmät, vihannekset, täysjyvä sekä terveellisiä rasvoja sisältävät asiat. Nämä ovat superruokaa, jotka aiheuttavat kehollesi paljon muutakin hyvää kuin sen, että hiuksesi näyttävät paremmalta ja voivat myös kasvaa nopeammin.

Lehden haastatteleman ihotautilääkärin, Timm Golueken, mukaan E-vitamiinissa olevat antioksidantit voivat myös auttaa hiustenkasvun nopeuttamisessa. Ne nimittäin parantavat verenkiertoa koko kehossa, joten myös päänahassa. Jos sinusta tuntuu, että hiuksesi kasvavat normaalia hitaammin, kannattaa siitä käydä keskustelemassa ihotautilääkärin kanssa.

Lähde: Popsugar