Jos haluat pudottaa painoa, kannattaa sinun tähdätä tähän askelmäärään.

Yksi suosituimmista Googlelle esitetyistä kysymyksistä on seuraava: Kuinka monta askelta minun tulee kävellä, että laihtuisin?

Kysymys on todella suosittu, mutta siihen vastaaminen ei ole aivan yksiselitteistä, eikä kovin helppoa.

Tähän nimittäin vaikuttavat yksilölliset seikat, kuten se, kuinka nopeasti kävelet, kuinka pitkälle kävelet, eli kuinka pitkä askel sinulla on, millainen on maasto, jossa kävelet, kuinka paljon lihasmassaa sinulla on, sekä kuinka paljon painat.

Kaikki tämä vaikuttaa siihen, kuinka paljon kaloreita poltat kävellessäsi.

Jos tavoitteesi kävellessä on erityisesti painon pudottaminen, tähtää siihen, että kävelet 10 000–12 500 askelta päivittäin. Toki voit kerätä askeleita hieman tuon luvun ylikin, mutta esimerkiksi yli 20 000 askelen käveleminen ei enää tuo lisähyötyjä.

Kiinnitä lisäksi huomiota seuraaviin asioihin, sillä ne auttavat sinua pudottamaan painoa. Vaihtele maastoa, jossa kävelet, kävele reippaassa tahdissa ja pidä ryhtisi tiukkana, sillä se aktivoi lihaksesi, kun kävelet.

Painon pudottamisen lisäksi kävelemisessä on paljon muitakin loistavia hyötyjä niin kehollesi kuin mielellesi, joten kannattaa ehdottomasti ottaa kävely osaksi arkirutiinejasi!

Jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: Women’s Health Mag