Näin moni tutkii salaa kumppaninsa puhelinta

Yleisimmät syyt puhelimen tutkimiselle oli epäilys pettämisestä tai puhdas uteliaisuus.

Kyselyn mukaan useat vakavassa parisuhteessa olevat tutkivat kumppaninsa puhelinta. Kyselyn teetti Avast-virustorjuntaohjelmiston kehittänyt yritys ja siihen vastasi 9 202 miestä ja naista.

Huffington Postin mukaan osallistujita lähes yksi viidestä miehestä ja yksi neljätä naisesta tutki salaa kumppaninsa älypuhelinta. Syyt tutkimiselle vaihtelivat kuitenkin sukupuolesta riippuen.

Miesten yleisin syy (26 prosenttia) oli, että he epäilivät kumppaninsa pettävän heitä. 24 prosenttia taas sanoi syyksi uteliaisuuden ja 12 prosenttia halusi saada kumppaninsa kiinni valehtelusta.

Naisia puhelimen tutkimisessa motivoi Huffington Postin mukaan eniten uteliaisuus, jonka 30 prosenttia sanoi syyksi teolleen. 21 prosenttia epäili kumppaninsa pettävän ja 14 prosenttia halusi saada kumppaninsa kiinni valehtelusta.

Monen kohdalla puhelimen tutkiminen kannatti. Huffington Post kertoo, että 71 prosenttia naisista ja 53 prosenttia miehistä oli löytänyt kumppaninsa puhelimesta todisteita pettämisestä tai valehtelusta.

Kumppanit pääsivät helposti käsiksi rakkaidensa puhelimen sisältöön. Kyselyn mukaan 41 prosenttia naisista ja 33 prosenttia miehistä tiesi, ettei kumppanin puhelinta ole suojattu salasanalla.

Lähde: Huffington Post