Monelle parille seksi on pois laskuista hääyön aikana.

Kun on vannonut ikuista rakkautta kumppanilleen ja juhlistanut avioliiton solmimista, voisi kuvitella, että rakkauden täytteisen päivän jälkeen hääpari haluaa osoittaa tunteitaan toisilleen vielä fyysiselläkin tavalla.

Monen parin kohdalla hääyö menee kuitenkin ilman seksiä, sillä alusvaatemerkki Bluebellan teettämän kyselyn mukaan 52 prosenttia ihmisistä ei harrastanut seksiä hääyönään. Tämä on hieman sääli, sillä lähes 90 prosenttia naisista kertoi ostaneensa erityiset alusvaatteet hääyötä varten.

Women’s Healthin mukaan naisten syitä seksittömälle hääyölle olivat väsymys, täydellisen hetken odottaminen, liiallinen humaltuminen tai matkustaminen häämatkakohteeseen. Miesten syitä taas olivat se, että he olivat liian päihtyneitä tai halusivat jatkaa juhlimista ystäviensä kanssa.

Bluebellan kyselyllä selvitettiin myös, milloin parit lopulta sitten harrastivat seksiä häiden jälkeen. Women’s Healthin mukaan kolmanneksen ensimmäinen kerta avioparina tapahtui häiden jälkeisenä aamuna, kun taas yksi kymmenestä odotti yli kaksi vuorokautta häiden jälkeen.

Odotus kuitenkin on ollut suurelle osalle sen arvoista, sillä 84 prosenttia kyselyyn vastanneista kertoi, että kun he lopulta harrastivat seksiä, se vastasi täysin heidän odotuksiaan. Bluebellan kyselyyn osallistui tuhat pariskuntaa.

Vastaavia tuloksia on saatu ennenkin, sillä kerroimme aiemmin brittitutkimuksesta, jonka mukaan myös 52 prosenttia hääpareista ei harrastanut seksiä hääyönään ja syytkin olivat samankaltaiset. Voit lukea artikkelin täältä.

Lähde: Women’s Health