Ikuisesti muodissa olevat Converset käyvät kaupunkiin, mökille ja jopa urheiluun – siksi myös sadoilta tuhansilta suomalaisilta löytyy Converset omasta kenkäkaapista.

Monen kotoa löytyy jopa useampi pari Converseja tai vastaavia kenkiä. Nämä kengät, etenkin vaaleissa väreissä, likaantuvat vain harmittavan nopeasti – valkoisen Conssien omistajille tämä todennäköisesti on ainakin hyvin tuttu pulma.

Hätä ei ole kuitenkaan tämän näköinen, sillä eräs nuori nainen jakoi vinkin, jolla tennarit saa putipuhtaaksi tuossa tuokiossa. Sarah Tracey julkaisi kengistä otetut ennen ja jälkeen -kuvat Twitterissä ja sai nopeasti ylistystä tuntemattomilta ihmisiltä.

Nuori opiskelija oli käyttänyt kenkiään jo pidemmän aikaa, joten ne olivat likaantuneet pahanpäiväisesti.

Kuinka hän puhdisti ne? Tässä ohje, jonka Tracey jakoi:

  • Puhdista kenkäsi. Sekoita suhteessa (1) leivinjauhetta ja (1 1/2) pyykinpesuainetta, hiero seosta kenkiisi hammasharjan avulla. Anna aineen vaikuttaa.
  • Harjaa kenkiä uudestaan ja pese ne pesukoneessa kylmällä vedellä, lisää sekaan hieman vauvatalkkia. Anna kenkien kuivua. Muista ottaa kengännauhat pois ennen kuin aloitat.

Traceyn kirjoittama tviitti alkoi keräämään laajaa suosiota, kun ihmiset huomasivat niksin toimivan erinomaisesti. Tviittiä uudelleentviitattiin tuhansia ja tuhansia kertoja ihmisten keskuudessa, jotka olivat etsineet oikeaa puhdistusmenetelmää jopa vuosia.

Jos siis haluat tennarisi puhtaaksi, kokeile tätä niksiä – ja jos haluat pitää Conssisi sennäköisenä kuin ne ovat käytössä tulleet, anna mennä!

Lähde: Tiphero