Video käy läpi muutoksia, joita ihmiset voivat kokea seuraavan tuhannen vuoden aikana.

Kehitystä tapahtuu jatkuvasti esimerkiksi teknologian ja teollisuuden saralla, mutta myös ihmiset kehittyvät edelleen. Tech Insider onkin julkaisemallaan videolla käynyt läpi, miten ihmiset kehittyvät ja miltä he voivat näyttää tuhannen vuoden kuluttua.

Yksi muutoksista on se, että ihmiset voivat olla tuhannen vuoden päästä pidempiä kuin nykyisin. Tech Insiderin mukaan ihmisten pituus on kasvanut jo edellisten 130 vuoden aikana, joten tätä kehitystä tapahtunee tulevienkin vuosien aikana.

Ihmiset voivat myös yhdistyä teknologian ja erilaisten laitteden kanssa, ja tuhannen vuoden kuluttua proteesit eivät ole tarkoitettuja vain heille, joilla on jonkinlaisia vammoja tai esimerkiksi ongelmia näkö- tai kuuloaistin kanssa. Tech Insiderin mukaan tälläkin hetkellä on olemassa kuulolaitteita, joiden avulla on mahdollista esimerkiksi nauhoittaa ääntä ja niissä on sisäänrakennettu puhelin.

Toinen esimerkki yhditymisestä teknologian kanssa ovat bioniset silmät, joita Oregonin yliopistossa kehitetään. Näiden silmien olisi tarkoitus mahdollistaa se, että sokeat näkevät.

Kehitystä tapahtuu myös ihmisten sisällä, sillä geenit kehittyvät mikroskooppisella tasolla auttaakseen ihmiskuntaa selviämään hengissä. Tech Insiderin videolla kerrotaan esimerkiksi siitä, että tulevaisuudessa voi olla mahdollista kontrolloida erilaisin apuvälinein geenejä ja dna:ta siihen pisteeseen asti, että ihmisistä tulee immuneeja sairauksille ja ikääntymisen vaikutuksia voidaan peruuttaa.

Ihmisen kehitys voidaan tuhannen vuoden kuluessa saada myös erilaiselle polulle niin, että osa ihmisistä muuttaa Marsiin. Marsissa asuessa ihmisten silmien pupillit esimerkiksi voisivat kehittyä, jotta ne sopeutuvat väheisempään valoon, mitä Marsissa on, ja Marsissa syntyneet ihmiset voivat olla pidempiä kuin kukaan maapallolla.

Tech Insiderin mukaan suurin muutos ihmisten evoluutiossa seuraavan tuhannen vuoden kuluessa voi kuitenkin olla kuolemattomuus. Tämä voi Tech Insiderin julkaiseman videon mukaan vaatia sitä, että ihmiset lataavat tietoisuutensa koneeseen.

Tutkijat Italiassa ja Kiinassa tekevät eläimille pääsiirtoja selvittääksen, voiko tietoisuudeen siirtää yhdestä kehosta toiseen. Tech Insiderin mukaan tutkijat ovat väittäneet, että heidän seuraava suuri askeleensa on tehdä pääsiirtoja ihmisille.

Sulautuvatpa ihmiset koneiden kanssa seuraavan tuhannen vuoden aikana tai muuttuvat koneiksi, yksi asia on Tech Insiderin videon mukaan varmaa: ihmiskunta muuttuu jatkuvasti ja mitä nopeammin ihmiset muuttuvat ja laajentuvat Maasta toisille planeetoille, sitä paremmat mahdollisuudet ihmiskunnalla on päästä karkuun sukupuuttoon kuolemista.

Voit katsoa mielenkiintoisen videon artikkelin yltä.