Haiseeko suusi pahalle, kun heräät aamulla? Et ole ainoa, jolle käy niin.

Pahanhajuisesta hengityksestä voi päästä eroon, josta varmasti myös vierestä heräävät puolisot kiittävät. Silloin ei tarvitse kiirehtiä suoraan sängystä hammaspesulle, ainakaan sen takia, että haluaa suun tuoksuvan heti hyvälle. Kun tiedät syyn aamuiselle pahalle hengityksen hajulle, voit tehdä sille jotain.

Kuiva suu on yksi syy aamuiselle pahanhajuiselle hengitykselle

Hieman eltaantunut haju suussa voi johtua siitä, että suu on liian kuiva. Myös epäpuhtaudet suussa aiheuttavat pahoja hajuja. Muita syitä voivat olla esimerkiksi tupakointi, allergiat ja joidenkin lääkkeiden sivuvaikutukset. Ehkä olisi aika lopettaa tupakointi? Allergioillekin voi toki tehdä jotain.

Yksi keino saada suu tuoksumaan heti aamusta hyvältä, on se, että tekee ruokavalioon muutoksia. Paha haju johtuu usein kielestä, johon hajut tarttuvat helposti. Kielen voi puhdistaa illalla, jota varten löytyy erilaisia puhdistusaineita. Myös hammasharjoissa voi olla kielenpuhdistusosia.

Kielen puhdistus käy helpommin, jos ei syö sellaisia asioita, jotka saavat kielen ja suun haisemaan. Sellaisia ovat esimerkiksi valkosipuli ja raa’at sipulit. Jos olet lopettanut tupakoinnin, tarkistanut ruokavaliosi ja tehostanut suuhygieniaasi ja sinulla on edelleen eltaantuneen hajuinen aamuinen hengitys, se voi johtua jostakin sairaudesta, joten voisi olla syytä käydä lääkärissä.

Lähde: The List