Vaikka parisuhteessa oleva kipinä tuntuisi sammuneen kokonaan, voi se silti syttyä uudelleen.

Jos etsit keinoja kipinän palauttamiseksi, lopeta etsintä, koska sellaisia on löytynyt Your Tango -sivustolta. Sivustolla esitellään neljä keinoa, jolla sammunut kipinä saadaan taas syttymään uudelleen. Mistään pika-avusta ei kuitenkaan ole kyse, koska tällainen vaatii paljon aikaa ja vaivaa, mutta on varmasti sen arvoista. Näitä apukeinoja on tarkoitus käyttää joka päivä, jolloin niillä saadaan tulosta aikaiseksi.

1. Toimi yksilön näkökulmasta

Tämä tarkoittaa sitä, että sinun pitää ajatella asioita enemmän yksilön kannalta eikä vain sitä, että olet osa suhdetta. Sen voi tehdä siten, että tapaat ystäviäsi yksin ja teet jotain sellaista, joka on vain sinua varten eikä teitä kumpaakin. Sinulla on hyvä olla omia harrastuksia. Tästä on apua sen takia, koska jokaisella on hyvä olla jotain omaakin. Se pitää suhteen lujempana, kun se ei heti murene, jos jokin yhteinen asia ei onnistukaan, koska olette kumpikin silloin paljon vahvempia käsittelemään asioita.

2. Opettele katsomaan kumppaniasi niillä samoilla silmillä kuin ennen

Ensin on hyvä esittää itselle muutama kysymys esimerkiksi se, että onko se mikä sinua silloin suhteen alussa kumppanissa houkutteli, edelleen olemassa. Mieti myös mikä kumppanissasi on hyvää muiden ihmisten mielestä ja onko se sinusta totta. Ajattele sitä hetkeä, jolloin kumppanisi tuntui erittäin vetovoimaiselta ja voisitko päästä tähän samaan tunteeseen edelleen. Voit näitä asioita miettimällä löytää kipinän uudelleen.

3. Mieti kumppanisi hyviä ominaisuuksia

Mieti vaikkapa päivän loputtua mitkä ovat kolme kumppanisi hyvää ominaisuutta. Niiden kaikkien ei tarvitse liittyä hänen vetovoimaansa, vaan ne voivat olla jotain ihan arkistakin. Tee näin kuukauden ajan, jolloin varmasti näet, että onko siitä mitään apua. Muistat ehkä mikä sai sinut alkuaikoina syttymään, joka voi tapahtua edelleenkin, kun muistat miten.

4. Kyseenalaista odotuksesi parisuhteesi vetovoimasta

Mieti miksi luulet, että parisuhteestasi pitäisi löytyä kipinää joka päivä. Voisiko tätä vaatimustasoasi vähän laskea? Jos odotuksesi eivät ole liian suuret, voi parisuhteessa olevan vetovoiman palauttaa helpommin. Tässä palataan taas ensimmäiseen kohtaan. Kun teette jotain myös yksin ja pääsette katsomaan toisianne vähän kauempaa, kumppani voikin näyttää sieltä käsin vetovoimaisemmalta.

Suhteessa olevan vetovoiman voi palauttaa, vaikka sitä kipinää ei tällä hetkellä tuntuisi löytyvän. Kannattaa kokeilla sen löytämistä näiden neljän apukeinon avulla. Onnea etsintään!

Lähde: Your Tango