Jos haluat muistaa hyvillä mielin hetken, kun sanoit ne “kolme pientä sanaa” ensimmäisen kerran kumppanillesi, se kannattaa tehdä oikein.

Joskus sen tietää, mikä on oikea hetki myöntää tunteensa, ja sanat vain tulevat ulos suusta. On kuitenkin myös olemassa hetkiä ja tapoja, jotka ovat todella huonoja rakkaudentunnustuksen sanomiselle.

Alta löydät kymmenen esimerkkiä huonoimmista tavoista sanoa kumppanille “Minä rakastan sinua” ensimmäistä kertaa. Näistä tavoista ei kannata ottaa mallia:

Tekstiviesti tai sähköposti

Näin saatat saada rakkaudentunnustuksen vaikuttamaan vähäpätöiseltä toisen korvissa. Samalla joudut itse miettimään, mikä kumppanin reaktio on ja hän saattaa harmistua, kun ei saanut tilaisuutta katsoa sinua silmiin ja suudella sinua ja sanoa sen itse takaisin.

“Minusta tuntuu, että rakastan sinua”

Jos uskot tunteidesi olevan tarpeeksi syvät niiden tunnustamiseksi, älä vähennä sen arvoa käyttämällä tällaista “takaporttia”, joka voi mahdollistaa sanojen ottamisen takaisin myöhemmin.

Seksin aikana tai heti sen jälkeen

Rakkaushormoni on valloillaan seksin myötä, minkä takia on helppoa möläyttää ulos suusta asioita, joita ei oikeasti tarkoita. Jos olet valmis sanomaan rakkaudentunnustuksesi, odota kuitenkin tilanteeseen, joka intiimi, mutta ei seksiin liittyvä.

Julkisella paikalla

On parempi sanoa ne kolme sanaa omassa rauhassa kuin julkisella paikalla. Kumppani voi yllättyä täysin eikä tiedä miten reagoida tai häntä voi harmittaa, ettei tilanne ollut intiimi välillänne.

“Rakastan sinu…n hymyäsi”

Ehdottomasti yksi huonoimmista tavoista myöntää tunteensa on muuttaa mielensä kesken kaiken ja päättää lause eri tavoin kuin oli aluksi aikonut. Valmistaudu hetkeen.

Perheen tai ystävien edessä

Mikä olisi pahinta, mitä tässä tilanteessa voi tapahtua? Kumppani ei tunne samoin tai ei ole valmis sanomaan sitä sinulle takaisin ja sinua nolottaa olla heidän edessään.

Laululla

Laulun avulla rakkauden tunnustaminen voisi olla toki romanttista, mutta kumppanilta ei voi odottaa hirveästi, jos soitat laulun hänelle tai esität sen peräti hänelle esimerkiksi baari-illan aikana karaokessa. Parempi tapa onkin sanoa se suoraa.

Puhelimessa tai vastaajaviestiin

Sinusta voi tuntua romanttiselta jättää hänelle puhelimeen viesti, jota hän voi kuunnella myöhemmin ja muistella sitä. Olosi voi kuitenkin olla parempi, jos olet samassa tilassa rakkaasi kanssa ja hän sanoo sen sinulle takaisin muuten kuin langan toisesta päästä.

“Rakastan viettää aikaa kanssasi”

Tämä ei ole oikea tapa tunnustaa rakkauttaan. Vastaukseksi ei voi myös odottaa mitään muuta kuin “Minäkin rakastan viettää aikaa kanssasi”.

Lahjalla

On hieman yläkoulumaista tunnustaa rakkautensa “Rakastan sinua”-merkillä tai tyynyliinalla, esimerkiksi. Jonkun mielestä se voi olla söpöä, mutta jos haluat jakaa tunteesi aikuisen kumppanisi kanssa, katso häntä silmiin ja sano se ääneen.

Lähde: Become Gorgeous