Farkkuja ei kannata pestä kuten muuta pyykkiä.

Näin pidät farkut puhtaina säilyttäen niiden värin ja muodon.

1. Älä pese farkkuja joka käyttökerran jälkeen. Jos farkut eivät ole silminnähden likaiset, ne eivät yleensä kaipaa pesua.

2. Vältä pesukonepesua niin paljon kuin mahdollista. Jos sinun pitää pestä farkut koneessa, käännä ne nurinpäin ja käytä kaikkein hellävaraisinta pesuohjelmaa.

3. Älä koskaan kuivata farkkuja kuivausrummussa. Kauniina päivänä voit kuivattaa ne ulkona välttäen suoraa auringonpaistetta. Muuten farkut kannattaa ripustaa kuivaustelineeseen kuivumaan.

4. Älä käytä pesuun saippuaa, sillä se kuluttaa väriä. Sen sijaan käytä viinietikkaa, joka on luonnollinen puhdistaja ja kiinnittää värin. Upota farkut tunniksi likoamaan kylmään veteen, jossa on 2,5 desiä viinietikkaa. Tämän jälkeen nosta ne kuivumaan. Älä huolehdi etikan hajusta, sillä se häviää farkkujen kuivuttua. Jos sinun tarvitsee käyttää pesukonetta, pese farkut hellävaraisella pesuohjelmalla ja käytä viinietikkaa pesuaineena.

5. Jos farkkuihin tulee tahra, älä suotta pese koko housuja. Laita tahralle tahranpoistoainetta, anna sen vaikuttaa muutama minuutti, jonka jälkeen pyyhi tahranpoistoaine pois nihkeällä rätillä.

6. Koita höyrypesua. Ripusta farkut roikkumaan kylpyhuoneeseen suihkusi ajaksi. Vesihöyry puhdistaa kangasta, ja käyttämäsi suihkusaippuan tuoksu raikastaa farkkuja.

7. Jos et missään nimessä voi kuvitella peseväsi farkkuja viinietikalla, pese ne käsin lämpimässä vedessä käyttäen hellävaraista pesuainetta. Liota farkkuja 20 minuuttia, jonka jälkeen huuhtele ne lämpöisellä vedellä. Puristele ylimääräinen vesi pois ja kuivaa farkut kuivaustelineessä.

Lähde: She finds

Kommentit

Kommenttia