Moni ei ehkä tiedä, että tästä vaarallisesta sairaudesta voi hankkiutua eroon!

Kakkostyypin diabetes on ikävä sairaus, joka ikävä kyllä johtuu pääosin huonoista elintavoista. Huonot ruokailu- ja elintavat ovat syy tähän yleiseen elintasosairauteen. Erityisesti keskivartalolihavuus aiheuttaa tätä vaarallista sairautta.

Eräässä tutkimuksessa todettiin, että yksi kahdestakymmenestä kakkostyypin diabetekseen sairaudesta pystyi pelkällä elintapojen muutoksella pääsemään taudinkuvasta eroon. Tietenkään tämä ei ole pysyvää, jos elintavat taas huononevat, joten asiantuntijat puhuvatkin pikemminkin remissiosta, kuin varsinaisesta parantumisesta.

Tehokkain tapa hankkiutua taudista eroon onkin painonpudotus, huomattava sellainen.

Nämä keinot ovatkin kakkostyypin diabeteksen kannalta parhaat tavat pudottaa painoa:

 1. Matalakalorinen dieetti
  Tähän dieettiin kuuluu päivittäin vain 850–1200 kaloria. Dieetin aikana syödään usein keittoihin ja pirtelöihin perustuvaa ruokaohjelmaa, jonka jälkeen siirrytään taas pikkuhiljaa normaaleihin ruokiin.

 2. Välimeren dieetti
  Tämä ruokaohjelma keskittyy voimakkaasti kalan, kananmunien, kanan, hedelmien, vihannesten, täysjyvätuotteiden ja oliiviöljyn ympärille. Välimeren dieetti sopii tietysti kaikille muillekin, mutta erityisen hyvin se sopii kakkostyypin diabetesta sairastaville.

 3. Vähähiilarinen dieetti
  Tässä dieetissä keskitytään syömään hiilarien sijaan paljon rasvaa ja proteiinia. Muun muassa kala, kana, pavut, avokado, pähkinät, hedelmät ja kasvikset ovat tärkeässä osassa tätä dieettiä. Tätä dieettiä noudatettaessa jätetään siis peruna, leipä, pasta, riisi ja muut hiilihydraattipitoiset tuotteet hyvin pieneen osaan ruokavaliota.

 4. Painonpudotusleikkaus
  Yksi vaihtoehdoista on myös leikkaus, jossa vatsalaukkua pienennetään. Näin syöt automaattisesti vähemmän ja tunnet olevasi kylläinen paljon nopeammin. Leikkauskin toki vaatii sitä, että sen läpikäyneet potilaat syövät terveellisesti leikkauksen jälkeen ja sitoutuvat terveellisiin elämäntapoihin.

Jos siis kärsit kakkostyypin diabeteksesta, voit näiden neuvojen avulla kamppailla tautia vastaan!

Jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: The Sun / Kuva: Online Marketing, Unsplash