Näillä 4 ihan tavallisella asialla voit auttaa suojaamaan itseäsi koronalta – tiesitkö sinä näistä?

Lisää nämä neljä asiaa päivittäisiin rutiineihisi, jotta voit suojautua tartunnalta paremmin.

Koronaviruksen jyllätessä edelleen maailmanlaajuisesti moni miettii, kuinka voisi suojata itseään virukselta. Vaikka varsinaisia taikakeinoja ei tautia vastaan ole olemassa, voi virusta pyrkiä ehkäisemään samalla tavalla, kuin muitakin viruksia: pitämällä huolta vastustuskyvystään. Seuraavat neljä keinoa ovat tärkeitä hyvän vastustuskyvyn ylläpitämisessä. Jos ne eivät jo valmiiksi kuulu rutiineihisi, kannattaa sinun viimeistään nyt ottaa neuvot talteen!

 1. Nuku tarpeeksi
  Laadukas ja riittävä uni on tärkeä osa ihmisen vastustuskykyä. Jos nukut jatkuvasti liian vähän, sairastut usein myös helpommin. Riittävän unen määrä toki vaihtelee yksilöittäin, mutta 7–9 tunnin yöunet ovat keskimäärin hyvä määrä unta aikuiselle. Laadukas uni on toki tarpeellista ja terveellistä myös monesta muustakin näkökulmasta. Nyt jos koskaan kannattaa pitää huolta siitä, että menet ajoissa nukkumaan ja nukut kunnon unet!

 2. Syö terveellisesti
  Lisää ruokavalioosi ruokia, joissa on hyvät ravintoarvot sekä paljon vitamiineja ja hivenaineita. Oikeanlainen ruoka on nimittäin merkittävässä asemassa, kun puhutaan vastustuskyvystä. Pyri myös välttämään alkoholin käyttöä suurina määrinä, sillä alkoholi voi heikentää vastustuskykyäsi. Lisää ruokavalioosi paljon eri vihanneksia, hedelmiä, hyviä kuituja, rasvoja ja proteiinin lähteitä. Kehosi kiittää monella eri tapaa!

 3. Liiku riittävästi
  Riittävän liikkumisen yhteyttä vastustuskykyyn ei ole vielä todistettu, mutta tutkijat uskovat, että liikunta lisää vastustuskykyäsi. Älä kuitenkaan rasita itseäsi liikaa, sillä liian raju treeni voi jopa huonontaa vastustuskykyä. Suosi kohtuullisen rasittavaa tai kevyttä treeniä säännöllisesti. Jo päivittäinen iltakävely on hyvä alku!

 4. Huolehdi stressitasoistasi
  Kohonneet stressitasot ovat myrkkyä vastustuskyvyllesi. Tärkeää on, että löydät oman tapasi rentoutua. Kokeile vaikkapa lenkkeilyä, luonnossa liikkumista, joogaa, kirjan lukemista tai vaikkapa meditointia. Tämä on toki tärkeää muillekin osa-alueille kuin pelkälle vastustuskyvylle. Tärkeintä on, että pidät itsestäsi huolta!

Nappaa neuvot talteen ja jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: Everyday Health


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

 • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
 • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
 • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.