Houkutteleeko sinua avoin suhde? Näin se onnistuu parisuhteessa.

Oletko naimissa tai pitkässä parisuhteessa, mutta huomaat silti haaveilevasi vapaudesta ja muista ihmisistä? Olet ehkä jo pitkään miettinyt, voisiko avoin suhde olla teitä varten, mutta et ole uskaltanut ottaa asiaa puheeksi kumppanisi kanssa.

Tai kenties olette jo keskustelleetkin asiasta kumppanisi kanssa, mutta ette ole varmoja, kuinka asian kanssa kannattaisi edetä siten, että parisuhteenne ei vahingoittuisi.

Näiden 7 neuvon avulla voitte kokeilla avointa suhdetta niin, että parisuhteenne ei kärsi.

 1. Ole rehellinen
  Varatkaa kunnolla aikaa juttutuokiolle sellaisena hetkenä, kun kummallakaan ei ole kiire, tai vaikkapa kova stressi tai väsymys päällä. Ole rehellinen ja kerro omista tarpeistasi ja toiveistasi, mutta muista samalla ottaa kumppanisi tunteet huomioon. Jos kumppanisi on avoin kokeilulle, mikään ei estä teitä kokeilemasta jotain uutta. Jos hän puolestaan ei lämpene ajatukselle, miettikää yhdessä muita keinoja piristää suhdettanne.

 2. Päättäkää pelisäännöistä
  Avoimia suhteita on erilaisia, eivätkä kaikissa päde samat säännöt. Kaikki säännöt ovat kuitenkin yhtä tärkeitä, ja yhdessä sovituista säännöistä on pidettävä kiinni. Muun muassa seuraavat säännöt ovat yleisiä pariskunnilla, joilla on avoin suhde:

  • Pariskunnan ulkopuolisten kumppanien kanssa on käytettävä kondomia
  • Seksiä ei saa harrastaa yhteisten tuttujen kanssa
  • Ulkopuoliset suhteet eivät saa häiritä pariskunnan yhteisiä aikatauluja
  • Ulkopuolisten kanssa harrastetaan seksiä vian yhdessä pariskuntana
  • Ulkopuolisten kanssa ei harrasteta seksiä pariskunnan yhteisessä kodissa

  Älkää kuitenkaan kopioiko valmiita sääntöjä, vaan sopikaa sellaiset säännöt, jotka sopivat teille.

 3. Kerro tunteistasi
  Jos sinusta jokin ei tunnu hyvältä, haluat lopettaa kokeilun tai sopia säännöistä uudelleen, kerro tuntemuksistasi. Kokeilu ei toimi, ellette ole avoimia ja rehellisiä.

 4. Päätä, mitä haluat kuulla
  Sopikaa keskenänne, kuinka paljon haluatte toistenne seksiseikkailuista kuulla ja kertoa. Kenties aivan perustiedot riittävät, eikä jokaista yksityiskohtaa tarvitse jakaa?

 5. Edetkää askel kerrallaan
  EI kannata kenties aloittaa kokeilua järjestämällä orgioita. Aloittakaa pienin askelin ja katsokaa, oletteko valmiita etenemään. Avoin suhde ei sovi kaikille.

 6. Älä petä
  Pitäkää säännöistänne kiinni ja kertokaa toisillenne sovitut asiat. Avoimessa suhteessa luottamus on kaiken a ja o, ilman sitä avoimesta suhteesta ei tule mitään.

 7. Ole valmis lopettamaan
  Jos kokeilu ei toimi teistä toiselle, ei se toimi kummallekaan. Jos prioriteettinne on yhteinen parisuhteenne, ole valmis luopumaan avoimesta suhteesta.

  Jaa artikkeli myös ystävillesi!

  Lähde: Your Tango