Välillä ostoksille mennessä koriin tai kärryyn päätyy ihan huomaamattakin asioita, joita ei pitänyt ostaa.

Voi olla vaikeaa pysytellä erossa “osta kaksi, maksa yksi” -tarjouksista, joita mainostetaan milloin missäkin kaupassa tai liikkeessä. Jos haluat välttää heräteostoksien tekemistä, ota avuksesi jokin – tai vaikka kaikki – alla olevista vinkeistä.

Tee kauppalappu ja pitäydy siinä

Tee ennen ostoksille lähtöäsi lappu asioista, joita tarvitset ja aiot ostaa ja pysyttele uskollisena kauppalapulle mahdollisimman hyvin. Mieti mitä tarvitset ruoasta meikkituotteisiin ja joululahjoihin ja sitten kaupassa vain etsit ne tuotteet mukaasi.

Ota tietty rahasumma mukaasi ja jätä loput kotiin, myös pankki- ja luottokortit

On vaikea ostaa asioita, jos niihin ei ole rahaa mukana. Rajoitetun rahamäärän ottaminen mukaan auttaa välttymään tuhlailulta ja tarpeettomien asioiden ostamiselta.

Valitse kauppoja, joilla on hyvät palautusoikeudet

Jos tiedät olevasi impulssiostoksiin sortuva, kannattaa silloin koettaa mennä kauppoihin, joilla on hyvät palautusoikeudet. Jos ostosreissun jälkeen alkaakin kaduttaa, voit kiikuttaa tarpeettomat tuotteet takaisin, kunhan ne ovat palautuskunnossa eli yleensä käyttämättömiä.

Viivyttele ostamista

Jos haluat ostaa jonkin tuotteen, asiantuntija suosittelevat odottamaan pari päivää ja sitten palaamaan kauppaan hakemaan halutun tuotteen, koska silloin sen todella haluaa. Erään tutkimuksen mukaan useimmat ihmiset, jotka kokeilivat kyseistä tapaa, eivät kokeneet kauppaan palatessaan enää tarpeelliseksi ostaa kyseistä tuotetta.

Älä anna tarjousten huijata itseäsi

Etenkin juhlapyhien aikaan on paljon tarjouksia ja joulun jälkeen alkaa isot alennusmyynnit. Ei kuitenkaan kannata ostella mitä tahansa vain, koska se on tarjouksessa vaan todella miettiä, tarvitseeko kyseistä tuotetta.

Lähde: Become Gorgeous