Peniksestä on tärkeä pitää huolta! Tiesitkö, että näin monella tavalla sen voi tehdä?

Vanheneminen saa miehessä usein aikaan muutoksia, joille naiset kehräävät! Harmaat raidat hiuksissa ja naurunrypyt silmien nurkissa ovatkin todella seksikkäitä. Ikävä kyllä sama ei päde penikseen. sillä se ei vanhetessaan parane.

Kun mies täyttää 40 vuotta, alkavat peniksen muutokset. Se alkaa muuttaa väriä, siitä tulee vähemmän tuntoherkkä ja se voi jopa kutistua.

Peniksestä oi kuitenkin pitää huolta, ja hidastaa siten sen vanhenemisprosessia. Kokeile seuraavia keinoja pitääksesi peniksen ikinuorena!

 1. Juo kahvia
  Erään tutkimuksen miehet, jotka juovat kahvia 2–3 kupillista päivässä, kärsivät epätodennäköisemmin erektio-ongelmista kuin he, jotka juovat kahvia vähemmän tai ei lainkaan. Kahvi nimittäin parantaa verenkiertoa peniksen alueella.

 2. Vararengas pois vyötäröltä
  Tämä on simppeliä: laihduta! Vatsarasva nimittäin blokkaa testosteronia, ja saa peniksesi vanhenemaan nopeammin. Laihduttaminen myös saa peniksen suurenemaan, sillä se vähentää rasvaa myös häpyalueelta.

 3. Käytä sitä
  Suomessa tehdyssä tutkimuksessa todettiin, että miehet, jotka harrastivat seksiä ainakin kerran viikossa, kärsivät 50 % harvemmin erektio-ongelmista, kuin miehet, jotka harrastivat seksiä harvemmin kuin kerran viikossa. Säännöllinen seksin harrastaminen myös paransi erektiota. Mitä vielä odotatte?

 4. Nuku riittävästi
  Unen puutekin heikentää penistä, sillä unen puute aiheuttaa muun muassa liikalihavuutta, korkeaa verenpainetta ja diabetesta, jotka puolestaan tekevät hallaa penikselle.

 5. Juo enemmän vettä
  Riittävä vedenjuonti tekee penikselle hyvää, sillä se saa punasolut kiertämään kehossa tehokkaammin.

 6. Suosi tulista
  Eräässä tutkimuksessa saatiin selville, että tulista ruokaa syövillä miehillä oli muita korkeammat testosteroniarvot, mikä puolestaan on olennaisen tärkeää peniksen kannalta.

 7. Lopeta tupakointi
  Tupakoinnin lopettaminen tekee erektioista kovempia, isompia ja pitkäkestoisempia. Joten mitä vielä odotat: stumppaa!

 8. Älä juo liikaa
  Kohtuullinen alkoholinkulutus on aivan ok, mutta pidä kulutus alle viiden drinkin. Viisi drinkkiä nimittäin vähentää testosteronin tuotantoa ja myös tekee peniksestäsi vähemmän tuntoherkän.

 9. Liiku
  Liikunta säännöllisesti vähentää erektiohäiriöiden todennäköisyyttä puolella, joten lenkkipolulle kannattaa suunnata.

 10. Trimmaa ja huolla
  Myös peniksen ulkonäöstä huolehtiminen saa sen näyttämään nuoremmalta. Trimmaa ylimääräiset karvat ja saat peniksen näyttämään isommalta, ja paketin rasvaaminen kosteusvoiteella pitää ne nuorekkaamman näköisenä.


  Nyt penis kuntoon!

  Jaa artikkeli myös ystävillesi!

  Lähde: Best Life / Kuva: Deon Black, Unsplash