Jos olet juuri eronnut ja erosta toipuminen tuntuu mahdottomalta, kokeile seuraavia neuvoja.

Jokainen, joka on kokenut parisuhteen päättymisen tietää, että erosta toipuminen ei ole helppoa tai mukavaa.

Riippuen useista eri asioista, eron kamaluus toki vaihtelee. Osa meistä pääsee eroista paremmin yli kuin toiset, ja toki suhteen pituus, vakavuus ja läheisyyskin vaikuttavat siihen, miten erosta toipuminen onnistuu.

Myös se, kuinka suhde päättyi, voi vaikuttaa erosta toipumiseen. Siinä on iso ero, ollaanko erottu ystävinä, vai onko suhteen toinen osapuoli ollut uskoton.

Joskus erosta toipuminen tuntuu ylitsepääsemättömältä, ja osa saattaa pelätä, ettei erosta koskaan pääse yli.

Jos sinä kaipaat apua erosta toipumiseen, kokeile seuraavia neuvoja.

  1. Älä tapaa eksääsi äläkä tekstaile hänelle. Voitte ehkä olla myöhemmin ystäviä, mutta on tärkeää pitää etäisyyttä heti eron jälkeen.
  2. Anna itsellesi aikaa ja tilaa surra. Älä pakota itseäsi piristymään tai varsinkaan aloittamaan heti uutta suhdetta.
  3. Kerro tilanteestasi ja pahasta olostasi ystäville ja läheisille, ja anna heidän tukea sinua. Älä yritä sinnitellä yksin.
  4. Pidä itsestäsi huolta. Jos vain jämähdät sohvalle, syöt roskaruokaa verkkareissa etkä jaksa edes mennä suihkuun, olosi vain huononee. Syö terveellisesti, liiku ja pidä itsestäsi huolta, ja olosi on parempi.
  5. Aloita jokin projekti! Siivoa ja järjestele vaatekaappisi, opettele tekemään makramee-käsitöitä tai vietä vaikkapa päivä leipoen. Pääasia, että teet jotain, mistä tulee hyvä ja tuottelias olo!
  6. Varsinkin jos asuitte yhdessä, on tärkeää, että muutat asuntosi ulkonäköä erilaiseksi. Näin se muistuttaa vähemmän eksästäsi. Vaihda huonekalujen paikkaa, maalaa seinä, tai hanki uutta taidetta kotiisi!
  7. Lue kirjoja eroista, ja pyri keskittymään eksäsi vihaamisen sijaan myös siihen, mikä oma osuutesi oli erossa. Älä syyttele itseäsi, vaan keskity siihen, miten voisit kehittää itseäsi siten, että seuraava suhteesi toimisi paremmin.
  8. Älä aloita deittailua heti eron jälkeen, vaan opettele ensin olemaan onnellinen yksin.
  9. Jos erosta toipuminen tuntuu aivan ylitsepääsemättömältä, hyvä vaihtoehto on myös käydä terapeutin luona puhumassa asiasta. Terapeutti voi auttaa sinua näkemään tilanteen aivan eri tavalla ja löytää erilaisia tapoja toipua.
  10. Päästä irti. Älä stalkkaa eksääsi somessa, älä katso hänen valokuviaan puhelimessasi ja piilota tai hävitä kaikki kehystetyt kuvat kotonasi.

Kokeile edellä mainittuja neuvoja, ja pääset erosta paremmin yli. Luota kykyysi pärjätä hienosti myös itseksesi!

Jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: InStyle